Настани

Инфо сесии за повик за доделување на мали грантови во рамки на проектот WeB4YES

Инфо сесии за повик за доделување на мали грантови во рамки на проектот WeB4YES

Со цел да одговориме на сите ваши прашања во врска со отворениот повик за доделување на мали грантови во рамки …

Повеќе...

Green City Unconference ”A city that (re)invents itself”

Green City Unconference ”A city that (re)invents itself”

The Friedrich-Ebert-Stiftung Skopje Office in cooperation with City of Skopje, invite you to the first Green City Unconference ”A city …

Повеќе...

Глобален Протест за Иднината

Глобален Протест за Иднината

Повеќе од милион и пол млади излегоа на улиците на 2069 градови во 125 земји во светот на првиот Глобален …

Повеќе...

Зошто се вратив?

Зошто се вратив?

Постојано слушаме приказни за наши другари/ки, роднини, комшии, познаници кои си го спакувале животот тука во потрага по подобар некаде …

Повеќе...

Крикник – Пикник

Крикник – Пикник

На 22ри мај 2019 година, среда, се организира четвртиот младински излет на Шамак Ливада – Трнодол со почеток од 16.00 …

Повеќе...

Зелена Академија

Зелена Академија

Би сакале да ве информираме и да ве поканиме да бидете дел од програмата и новата генерација на Зелена Академија …

Повеќе...

Регистрација за ENGAGE 2019

Регистрација за ENGAGE 2019

Младински образовен форум и Радио МОФ ве покануваат на осмото издание на ENGAGE – Kонференција за социјален активизам. Со 10 …

Повеќе...

Нашата волонтерска приказна | Трибина во Велес

Нашата волонтерска приказна | Трибина во Велес

📣Здосадено ви е од едноличното секојдневие? Во потрага сте по нешто што ќе ви овозможи токму Вие да сте промената …

Повеќе...

Крикник – Пикник

Крикник – Пикник

Цма Крик организира младински излети на отворено во периодот на април и мај 2019 година. На 8ми април, среда, се …

Повеќе...

Образование

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

Во периодот од мај до декември 2019 година во Скопје, Центар за младински активизам КРИК спроведува програма за младински работници …

Повеќе...

Повик за учесници на обука за “Аналитичар за одржлив развој”

Повик за учесници на обука за “Аналитичар за одржлив развој”

Со оваа програма се оспособуваат кадри со титула Аналитичар за одржлив развој кои во текот на обуката ќе се стекнат …

Повеќе...

UWC Macedonia – Повик за апликации

UWC Macedonia – Повик за апликации

United World Colleges ве поканува да аплицирате за да поминете две години на еден од 17-те Светски Обединети Колеџи. Процесот за …

Повеќе...

Presentation of the Chevening Award for Master’s Degree

Presentation of the Chevening Award for Master’s Degree

Study in the UK, a classroom like no other – Presentation of the Chevening Award to potential applicants for master’s …

Повеќе...

Обука за општествена одговорност и социјално претприемништво

Обука за општествена одговорност и социјално претприемништво

Институтот за економски стратегии и меѓународни односи – Охрид со поддршка на Агенција за поддршка на претприемништво на Република Македонија …

Повеќе...

Анкети: “Структури на младинско учество во процесите на донесување одлуки на локално ниво” и “Образовни проекти, иницијативи и алатки за подготовка на младите за учество во политиките на локално ниво”

Анкети: “Структури на младинско учество во процесите на донесување одлуки на локално ниво” и “Образовни проекти, иницијативи и алатки за подготовка на младите за учество во политиките на локално ниво”

Здружение Центар за интеркултурен дијалог спроведува истражување за младинска вклученост во донесување на одлуки на локално ниво, во Република Македонија, …

Повеќе...

Soft Skills Academy Skopje

Soft Skills Academy Skopje

ШТО Е СОФТ СКИЛС АКАДЕМИЈА? Поттикнати од новите трендови за да им излезе во пресрет на студентите при градењето на …

Повеќе...

Повик за изразување на интерес на млади кои сакаат да бидат дел од Гаранцијата за млади

Повик за изразување на интерес на млади кои сакаат да бидат дел од Гаранцијата за млади

Министерството за труд и социјална политика заедно со Агенцијата за вработување на Македонија и Националниот младински совет на Македонија започнуваат …

Повеќе...

PISU 2018 – OPEN CALL FOR STUDENTS

PISU 2018 – OPEN CALL FOR STUDENTS

Date/Venue: 9-20 July 2018, Prishtina, Kosovo Fee for International students: 100€ (including accommodation, meals) Deadline: 27th of April 2017 The …

Повеќе...

Волонтерство

Наванти: Анкетен прашалник

Наванти: Анкетен прашалник

Ги повикуваме младите да дадат свој придонес во истражување со пополнување на анкетен прашалник. Целна група на истражувањето се младите …

Повеќе...

Анкетен прашалник за перцепции за децата без родители и без родителска грижа

Анкетен прашалник за перцепции за децата без родители и без родителска грижа

Овој прашалник се спроведува за потребите на активностите во рамки на “Carebridge“, имплементиран од Linking, Engagement, Advocacy and Development – …

Повеќе...

Заинтересирај се и ТИ!

Заинтересирај се и ТИ!

Крик заедно со Сојуз на извидници на Македонија се заинтересирани за млади лица кои се уште позаинтересирани да ни се …

Повеќе...

„Не се фолирај, ВОЛОНТИРАЈ!” | Епизода 1

„Не се фолирај, ВОЛОНТИРАЈ!” | Епизода 1

“Не се фолирај, волонтирај!” е иницијатива спроведена од страна на 8 ентузијастични млади, воедно активни членови на Младите Можат, која …

Повеќе...

Повик за волонтери во Полска (Европски солидарен корпус)

Повик за волонтери во Полска (Европски солидарен корпус)

Младите можат спроведуваат повик за волонтери за Европскиот солидарен корпус (порано познато како Европски волонтерски сервис).  Како партнери на Фондацијата …

Повеќе...

Истражување за младински ставови за пазарот на трудот во Македонија

Истражување за младински ставови за пазарот на трудот во Македонија

Фондацијата за демократија на Вестминстер, во соработка со независни истражувачи, спроведува истражување на тема младински ставови за пазарот на трудот …

Повеќе...

Call for participants for a training course in Kolin, Czech Republic

Call for participants for a training course in Kolin, Czech Republic

CYA Krik issues a call for 3 participants for  a training course in Kolin, Czech Republic. Project description: We invite …

Повеќе...

Call for participants for Youth Exchange – “Diversity Academy”

Call for participants for Youth Exchange – “Diversity Academy”

CYA Krik issues a call for 4 participants for a youth exchange in Nevaršonys, Lithuania. Project description: In a modern democratic …

Повеќе...

Call for participants for a Training Course on “Developing Participatory Based Projects”

Call for participants for a Training Course on “Developing Participatory Based Projects”

Project place: Skopje, Macedonia Project dates: 14th – 20th April Application deadline: 30th of March ABOUT THE TRAINING COURSE This …

Повеќе...

Работа

[Повик за анкетари] – проект “You(th) can do it better!”

[Повик за анкетари] – проект “You(th) can do it better!”

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на …

Повеќе...

Повик за 2 младински работници за организирање на настани на отворено во околните излетнички места во Скопје

Повик за 2 младински работници за организирање на настани на отворено во околните излетнички места во Скопје

ЦМА Крик објавува повик за 2 младински работници за организирање на 5 активности на отворено со едукативно-социјална содржина во околните излетнички …

Повеќе...

Project Officer-North Macedonia

Project Officer-North Macedonia

IFES is an Equal Opportunity and Affirmative Action Employer.   All qualified applicants/employees will receive consideration for employment/promotions and will not …

Повеќе...

[Повик за ментори] Формирање база на ментори на Младите можат

[Повик за ментори] Формирање база на ментори на Младите можат

Младите можат се во потрага по млади ентузијасти кои се подготвени да работат во флексибилна и динамична средина исполнета со …

Повеќе...

Конкурс за координатор/ка на младинските центри „Сакам да знам”

Конкурс за координатор/ка на младинските центри „Сакам да знам”

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за ангажирање на координатор/-ка  на младинските центри за сексуално и …

Повеќе...

Конкурс за избор за Генерален секретар во СМР

Конкурс за избор за Генерален секретар во СМР

Сојуз за младинска работа (СМР) ги повикува сите заинтересирани лица, запознаени со младинската работа, процесите во земјата поврзани со младинската …

Повеќе...

Продоложување на Повикот за работна позиција Финансиски и административен асистент во НМСМ

Продоложување на Повикот за работна позиција Финансиски и административен асистент во НМСМ

Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) има потреба од Финансиски и административен асистент/ка за ефикасно и ефективно имплементирање на активностите …

Повеќе...

ОГЛАС ЗА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА ФИНАНСИСКИ И АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ/КА ВО НМСМ

ОГЛАС ЗА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА ФИНАНСИСКИ И АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ/КА ВО НМСМ

Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) има потреба од Финансиски и административен асистент/ка за ефикасно и ефективно имплементирање на активностите …

Повеќе...

Повик за анкетари [проект Младински локални иницијативи]

Повик за анкетари [проект Младински локални иницијативи]

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на …

Повеќе...

Конкурси

Учествувај во документарната серија „Перспектива”

Учествувај во документарната серија „Перспектива”

Продукциската куќа „Mebius Film“ од Сараево ги повикува студентите од Скопје на снимање на документарната серија „Перспектива”. Документарната серија „Перспектива” …

Повеќе...

Отворен повик за доделување на мали грантови во рамките на проектот на WeB4YES

Отворен повик за доделување на мали грантови во рамките на проектот на WeB4YES

Упатство за доставување на предлог проекти со цел дополнително да се зајакнат капацитетите на организациите на граѓанското општество од Западен …

Повеќе...

Конкурс за избор на есеи – „Со европско знаење до европската престолнина“

Конкурс за избор на есеи – „Со европско знаење до европската престолнина“

Секретаријатот за европски прашања организира активности по повод одбележувањето на 9 мај- Денот на Европа. Во рамки на планот за …

Повеќе...

Филантропија преку зелени идеи

Филантропија преку зелени идеи

Здружението за социјални иновации „АРНО“ по петти пат го организира националниот натпревар за зелени идеи и ги охрабрува граѓаните да …

Повеќе...

Активирај се! Биди херој!

Активирај се! Биди херој!

Младите можат преку заедничка работа и креативни решенија да помогнат во надминување на секојдневните проблеми кои сите нè засегаат. Затоа …

Повеќе...

Повик за акции во студентските домови

Повик за акции во студентските домови

Почитувани, Младински образовен форум (МОФ) во рамките на проектот „Студентски домови без корупција“ објавува повик за предлог-концепти за креирање студентски акции …

Повеќе...

Стани дел од Balkan Booster!

Стани дел од Balkan Booster!

Дојче веле бара учесници во проектот „Balkan Booster“ за 2019 година. Сакате да дознаете како живеат луѓето во соседните земји …

Повеќе...

Лидерство, чекор понапред!

Лидерство, чекор понапред!

Лидерство, чекор понапред! Ова е една уникатна можност за вашиот личен и професионален развој! Одете чекор понапред за да станате …

Повеќе...

Награда за младинско учество

Награда за младинско учество

Проектот на УСАИД за граѓанско учество поканува поединци, организации, институции, медиуми, и бизниси да номинираат млади поединци, неформални групи на …

Повеќе...

Локација:
ул. Дренак 34-а, 1000 Скопје
Рок за аплицирање:
27.05.2016 (петок)
Како да аплицирате:
Преку пополнување на формуларот објавен во повикот
Други детали:
По завршувањето на работилницата најдобрите идеи ќе бидат реализирани со финансиска помош од страна на МОФ
Инфо сесии за повик за доделување на мали грантови во рамки на проектот WeB4YES

Инфо сесии за повик за доделување на мали грантови во рамки на проектот WeB4YES

Со цел да одговориме на сите ваши прашања во врска со отворениот повик за доделување на мали грантови во рамки …

Повеќе...

Green City Unconference ”A city that (re)invents itself”

Green City Unconference ”A city that (re)invents itself”

The Friedrich-Ebert-Stiftung Skopje Office in cooperation with City of Skopje, invite you to the first Green City Unconference ”A city …

Повеќе...

Наванти: Анкетен прашалник

Наванти: Анкетен прашалник

Ги повикуваме младите да дадат свој придонес во истражување со пополнување на анкетен прашалник. Целна група на истражувањето се младите …

Повеќе...

Глобален Протест за Иднината

Глобален Протест за Иднината

Повеќе од милион и пол млади излегоа на улиците на 2069 градови во 125 земји во светот на првиот Глобален …

Повеќе...

Анкетен прашалник за перцепции за децата без родители и без родителска грижа

Анкетен прашалник за перцепции за децата без родители и без родителска грижа

Овој прашалник се спроведува за потребите на активностите во рамки на “Carebridge“, имплементиран од Linking, Engagement, Advocacy and Development – …

Повеќе...

Учествувај во документарната серија „Перспектива”

Учествувај во документарната серија „Перспектива”

Продукциската куќа „Mebius Film“ од Сараево ги повикува студентите од Скопје на снимање на документарната серија „Перспектива”. Документарната серија „Перспектива” …

Повеќе...

Отворен повик за доделување на мали грантови во рамките на проектот на WeB4YES

Отворен повик за доделување на мали грантови во рамките на проектот на WeB4YES

Упатство за доставување на предлог проекти со цел дополнително да се зајакнат капацитетите на организациите на граѓанското општество од Западен …

Повеќе...

Зошто се вратив?

Зошто се вратив?

Постојано слушаме приказни за наши другари/ки, роднини, комшии, познаници кои си го спакувале животот тука во потрага по подобар некаде …

Повеќе...

Конкурс за избор на есеи – „Со европско знаење до европската престолнина“

Конкурс за избор на есеи – „Со европско знаење до европската престолнина“

Секретаријатот за европски прашања организира активности по повод одбележувањето на 9 мај- Денот на Европа. Во рамки на планот за …

Повеќе...

Крикник – Пикник

Крикник – Пикник

На 22ри мај 2019 година, среда, се организира четвртиот младински излет на Шамак Ливада – Трнодол со почеток од 16.00 …

Повеќе...

Inline
Inline