Настани

Young Professionals Speed Networking

Young Professionals Speed Networking

In the spirit of welcoming spring we are inviting you to shake off the winter blues and join us for …

Повеќе...

Средба со невладини организации за презентација на повикот за апликации за волонтери од Мировен корпус

Средба со невладини организации за презентација на повикот за апликации за волонтери од Мировен корпус

Мировен корпус е организација која преку своите волонтери повеќе од 20 години работи во земјава ги реализира своите програми за …

Повеќе...

Чајанка

Чајанка

Центарот за младински активизам ЦМА Крик со големо задоволство Ве поканува на чајанка во четврток, (14.03.2019) во DéjàVu Capitol Mall! …

Повеќе...

Workshop: Make Youth Aware of Fake News

Workshop: Make Youth Aware of Fake News

“Make Youth Aware of Fake News” is inviting high school students aged 15 to 18 from Kumanovo to participate in …

Повеќе...

Крик чајанка

Крик чајанка

Центарот за младински активизам ЦМА Крик со големо задоволство Ве поканува на чајанка во четврток 7ми Март во The Loft. …

Повеќе...

Together, to get there! – Настан за вмрежување

Together, to get there! – Настан за вмрежување

Together, to get there е настан кој што го организира Центар за младински активизам Крик во рамки на Интернационална недела …

Повеќе...

„ДАЛИ Е СРЕЌЕН 8 МАРТ?“

„ДАЛИ Е СРЕЌЕН 8 МАРТ?“

Девојки, жени, мајки, сестри, баби, вработени, невработени, феминистки, активистки и сите оние кои сметаат дека женската борба за економска, политичка …

Повеќе...

Донаторски настан „Светло. Камера. Акција! за активни и вклучени млади“

Донаторски настан „Светло. Камера. Акција! за активни и вклучени млади“

На 16 март 2019 година, во 17 часот, во Малата сала на Центарот за култура Битола, ФОРУМ 16 ќе го …

Повеќе...

Проекција на филм: “Battle of the Sexes”

Проекција на филм: “Battle of the Sexes”

Здружението за унапредување на меѓусебна доверба ТАКТ на 6ти март, среда,  со почеток во 19 часот во кино Фросина, МКЦ …

Повеќе...

Образование

Повик за учесници на обука за “Аналитичар за одржлив развој”

Повик за учесници на обука за “Аналитичар за одржлив развој”

Со оваа програма се оспособуваат кадри со титула Аналитичар за одржлив развој кои во текот на обуката ќе се стекнат …

Повеќе...

UWC Macedonia – Повик за апликации

UWC Macedonia – Повик за апликации

United World Colleges ве поканува да аплицирате за да поминете две години на еден од 17-те Светски Обединети Колеџи. Процесот за …

Повеќе...

Presentation of the Chevening Award for Master’s Degree

Presentation of the Chevening Award for Master’s Degree

Study in the UK, a classroom like no other – Presentation of the Chevening Award to potential applicants for master’s …

Повеќе...

Обука за општествена одговорност и социјално претприемништво

Обука за општествена одговорност и социјално претприемништво

Институтот за економски стратегии и меѓународни односи – Охрид со поддршка на Агенција за поддршка на претприемништво на Република Македонија …

Повеќе...

Анкети: “Структури на младинско учество во процесите на донесување одлуки на локално ниво” и “Образовни проекти, иницијативи и алатки за подготовка на младите за учество во политиките на локално ниво”

Анкети: “Структури на младинско учество во процесите на донесување одлуки на локално ниво” и “Образовни проекти, иницијативи и алатки за подготовка на младите за учество во политиките на локално ниво”

Здружение Центар за интеркултурен дијалог спроведува истражување за младинска вклученост во донесување на одлуки на локално ниво, во Република Македонија, …

Повеќе...

Soft Skills Academy Skopje

Soft Skills Academy Skopje

ШТО Е СОФТ СКИЛС АКАДЕМИЈА? Поттикнати од новите трендови за да им излезе во пресрет на студентите при градењето на …

Повеќе...

Повик за изразување на интерес на млади кои сакаат да бидат дел од Гаранцијата за млади

Повик за изразување на интерес на млади кои сакаат да бидат дел од Гаранцијата за млади

Министерството за труд и социјална политика заедно со Агенцијата за вработување на Македонија и Националниот младински совет на Македонија започнуваат …

Повеќе...

PISU 2018 – OPEN CALL FOR STUDENTS

PISU 2018 – OPEN CALL FOR STUDENTS

Date/Venue: 9-20 July 2018, Prishtina, Kosovo Fee for International students: 100€ (including accommodation, meals) Deadline: 27th of April 2017 The …

Повеќе...

Работилници во рамки на проектот „Претприемачко знаење за млади“

Работилници во рамки на проектот „Претприемачко знаење за млади“

Во рамки на проектот „Претприемачко учење за млади“ во кој ЦЕФЕ Македонија е партнер заедно со „Sprijin si Dezvoltare“ од …

Повеќе...

Волонтерство

Call for participants for a training course in Pamporovo, Bulgaria

Call for participants for a training course in Pamporovo, Bulgaria

CYA Krik issues a call for 3 participants for  a training course in Pamporovo, Bulgaria Project Description: The main goal …

Повеќе...

Call for participants for a training course in Mersin, Turkey

Call for participants for a training course in Mersin, Turkey

CYA Krik issues a call for 3 participants for  a training course in Mersin, Turkey Project Description: “imProve leAdership Skills Through …

Повеќе...

Прашалник: Heroes and heroines of youth sport work for inclusion

Прашалник: Heroes and heroines of youth sport work for inclusion

Нови проектни активности се случуваат во наредниот период. Работиме на истражување на постоечките програми, сервиси и услуги кои се нудат …

Повеќе...

Call for 2 participants for a Training course “In Their Shoes” , Malaga, Spain

Call for 2 participants for a Training course “In Their Shoes” , Malaga, Spain

CYA Krik issues a call for Training course in Spain. Host Organization:  Asociación Juvenil Almenaras What, when and where? In their shoes: Becoming …

Повеќе...

Повик за ЕВС – “Open new gates” во Турција

Повик за ЕВС – “Open new gates” во Турција

Повик за ЕВС волонтер за краткорочен проект за 2 месеци во Турција Што: Европски волонтерски сервис Кога: 04.04.2019-03.06.2019 Каде: Мерсин, …

Повеќе...

Повик за ЕВС волонтер за краткорочен проект за 2 месеци во Словенија

Повик за ЕВС волонтер за краткорочен проект за 2 месеци во Словенија

Еразмус + интернационални волонтерски активности во Завод Манипура, Словенија Што: Европски волонтерски сервис Кога: 01.05.2019-30.06.2019 Каде: Словенија Патни трошоци: до …

Повеќе...

Call for leader for APV and youth exchange- “Be the change”

Call for leader for APV and youth exchange- “Be the change”

OBJECTIVES: Be the change is a Youth Exchange project. With this project, we want to address the need for an …

Повеќе...

Call for participants for a Training course “From Inside Out”, Latvia

Call for participants for a Training course “From Inside Out”, Latvia

CYA Krik issues a call for a training course in Latvia. What: Training course “From Inside Out” When: JUN 1 – 11′ …

Повеќе...

Повик за ЏЕФ Клуб

Повик за ЏЕФ Клуб

Сметаш дека политиката е многу повеќе од политичка партија? Не се срамиш гласно да го кажеш твојот политички став! Имаш …

Повеќе...

Работа

Project Officer-North Macedonia

Project Officer-North Macedonia

IFES is an Equal Opportunity and Affirmative Action Employer.   All qualified applicants/employees will receive consideration for employment/promotions and will not …

Повеќе...

[Повик за ментори] Формирање база на ментори на Младите можат

[Повик за ментори] Формирање база на ментори на Младите можат

Младите можат се во потрага по млади ентузијасти кои се подготвени да работат во флексибилна и динамична средина исполнета со …

Повеќе...

Конкурс за координатор/ка на младинските центри „Сакам да знам”

Конкурс за координатор/ка на младинските центри „Сакам да знам”

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување објавува конкурс за ангажирање на координатор/-ка  на младинските центри за сексуално и …

Повеќе...

Конкурс за избор за Генерален секретар во СМР

Конкурс за избор за Генерален секретар во СМР

Сојуз за младинска работа (СМР) ги повикува сите заинтересирани лица, запознаени со младинската работа, процесите во земјата поврзани со младинската …

Повеќе...

Продоложување на Повикот за работна позиција Финансиски и административен асистент во НМСМ

Продоложување на Повикот за работна позиција Финансиски и административен асистент во НМСМ

Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) има потреба од Финансиски и административен асистент/ка за ефикасно и ефективно имплементирање на активностите …

Повеќе...

ОГЛАС ЗА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА ФИНАНСИСКИ И АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ/КА ВО НМСМ

ОГЛАС ЗА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА ФИНАНСИСКИ И АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТ/КА ВО НМСМ

Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) има потреба од Финансиски и административен асистент/ка за ефикасно и ефективно имплементирање на активностите …

Повеќе...

Повик за анкетари [проект Младински локални иницијативи]

Повик за анкетари [проект Младински локални иницијативи]

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на …

Повеќе...

Call for Applications: Project Managers in forumZFD

Call for Applications: Project Managers in forumZFD

Forum Ziviler Friedensdienst e.V. (Forum Civil Peace Service, forumZFD) supports people involved in violent conflicts on the path to peace …

Повеќе...

Оглас за прием на анкетари за спроведување на Мултииндикаторското кластерско истражување

Оглас за прием на анкетари за спроведување на Мултииндикаторското кластерско истражување

Канцеларијата на УНИЦЕФ во соработка со Државниот завод за статистика објавува оглас за прием на анкетари за спроведување на Мултииндикаторското кластерско …

Повеќе...

Конкурси

Erase The Hate [Отворен повик за учесници]

Erase The Hate [Отворен повик за учесници]

“Erase the Hate” ќе се справува со говорот на омраза и има за цел да промовира толеранција, човекови права и …

Повеќе...

ПОВИК до граѓанските организации за учество на дводневна обука

ПОВИК до граѓанските организации за учество на дводневна обука

Национален младински совет на Македонија во склоп на проектот WeB4YES – Организации на граѓанското општество од Западен Балкан во поддршка на …

Повеќе...

Тренинг: Вовед во изградба на мир: mir – paqe – мир 2019.

Тренинг: Вовед во изградба на мир: mir – paqe – мир 2019.

Центар за ненасилна акција (ЦНА), Сараево-Белград Акција за ненасилство и изградба на мир (АНП), Гњилане-Приштина Мировна акција (MA), Прилеп-Тетово ве повикуваат да се …

Повеќе...

Отворен повик за учесници во #CaptureKumanovo

Отворен повик за учесници во #CaptureKumanovo

Dear young people of Kumanovo, Are you interested in photography and have amazing camera skills and talent? You care about …

Повеќе...

[Повик за учесници] Програма за младински локален активизам во Кочани Младински локални иницијативи

[Повик за учесници] Програма за младински локален активизам во Кочани Младински локални иницијативи

Како млад човек од Кочани, дали можеш да ги идентификуваш потребите на твоите врсници во општината? Потребна ти е мотивација …

Повеќе...

Отворен повик за средношколска програма за родово претставување во медиумите

Отворен повик за средношколска програма за родово претставување во медиумите

Дали сакате да научите повеќе за родот, родовото базирано насилство, родовата дисксиминација, ЛГБТ+ дискриминација (дискриминација насочена кон лезбејки, геј мажи, …

Повеќе...

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОГРАМА ЗА ПРАКТИКАНТСКА РАБОТА ЗА МЛАДИ ПРАВНИЦИ

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОГРАМА ЗА ПРАКТИКАНТСКА РАБОТА ЗА МЛАДИ ПРАВНИЦИ

Македонско здружение на млади правници (МЗМП), во рамки на проектот “Зајакнување на професионализмот, компетентноста и интегритетот на младите правници во …

Повеќе...

НАГРАДЕН КОНКУРС НА ТЕМА „ДА ЈА ДОЧЕКАМЕ ПРОЛЕТТА ВО ЧИСТО“

НАГРАДЕН КОНКУРС НА ТЕМА „ДА ЈА ДОЧЕКАМЕ ПРОЛЕТТА ВО ЧИСТО“

ЗДРУЖЕНИЕТО „ЗЛАТНО ПЕРО“ ОД БИТОЛА ВО СОРАБОТКА СО ПСУ САБА -Битола организира награден конкурс за најубава песна на тема: „ДА …

Повеќе...

Повик за апликации за волонтер од Мировен корпус / Thirrje për aplikim për vullnetar të Korpusit të Paqes

Повик за апликации за волонтер од Мировен корпус / Thirrje për aplikim për vullnetar të Korpusit të Paqes

Мировен корпус очекува нова група волонтери што треба да почне со работа во училишта, граѓански здруженија, општини и дневни центри …

Повеќе...

Project Officer-North Macedonia

Project Officer-North Macedonia

IFES is an Equal Opportunity and Affirmative Action Employer.   All qualified applicants/employees will receive consideration for employment/promotions and will not …

Повеќе...

Erase The Hate [Отворен повик за учесници]

Erase The Hate [Отворен повик за учесници]

“Erase the Hate” ќе се справува со говорот на омраза и има за цел да промовира толеранција, човекови права и …

Повеќе...

Young Professionals Speed Networking

Young Professionals Speed Networking

In the spirit of welcoming spring we are inviting you to shake off the winter blues and join us for …

Повеќе...

Средба со невладини организации за презентација на повикот за апликации за волонтери од Мировен корпус

Средба со невладини организации за презентација на повикот за апликации за волонтери од Мировен корпус

Мировен корпус е организација која преку своите волонтери повеќе од 20 години работи во земјава ги реализира своите програми за …

Повеќе...

Call for participants for a training course in Pamporovo, Bulgaria

Call for participants for a training course in Pamporovo, Bulgaria

CYA Krik issues a call for 3 participants for  a training course in Pamporovo, Bulgaria Project Description: The main goal …

Повеќе...

Чајанка

Чајанка

Центарот за младински активизам ЦМА Крик со големо задоволство Ве поканува на чајанка во четврток, (14.03.2019) во DéjàVu Capitol Mall! …

Повеќе...

Call for participants for a training course in Mersin, Turkey

Call for participants for a training course in Mersin, Turkey

CYA Krik issues a call for 3 participants for  a training course in Mersin, Turkey Project Description: “imProve leAdership Skills Through …

Повеќе...

Workshop: Make Youth Aware of Fake News

Workshop: Make Youth Aware of Fake News

“Make Youth Aware of Fake News” is inviting high school students aged 15 to 18 from Kumanovo to participate in …

Повеќе...

Прашалник: Heroes and heroines of youth sport work for inclusion

Прашалник: Heroes and heroines of youth sport work for inclusion

Нови проектни активности се случуваат во наредниот период. Работиме на истражување на постоечките програми, сервиси и услуги кои се нудат …

Повеќе...

ПОВИК до граѓанските организации за учество на дводневна обука

ПОВИК до граѓанските организации за учество на дводневна обука

Национален младински совет на Македонија во склоп на проектот WeB4YES – Организации на граѓанското општество од Западен Балкан во поддршка на …

Повеќе...

Page 1 of 7612345»102030...Last »
Inline
Inline