Настани

Проекција на документарниот филм In Retrospect

Проекција на документарниот филм In Retrospect

Младински Сојуз – Крушево ве поканува на филмска вечер IN RETROSPECT на 28.11.2017 (вторник) во просториите на ГЕМ Клуб (Менада, …

Повеќе...

Дебата „Го следиме ли Прибе: Какво обвинителството и е потребно на Македонија на патот кон ЕУ?“

Дебата „Го следиме ли Прибе: Какво обвинителството и е потребно на Македонија на патот кон ЕУ?“

Во Република Македонија во тек е постапката за избор на нов републички јавен обвинител. Истовремено, еден од најголемите предизвици за …

Повеќе...

Apply for the LEAP Summit international conference

Apply for the LEAP Summit international conference

Deadline: March 1st 2018 Open to: international young people Venue: Zagreb – Croatia LEAP Summit 2018 is a global 3 days conference, which …

Повеќе...

Повик за учество на граѓанските организации за проценка на потребите поврзани со употреба на технологии за промовирање на транспарентна и отчетна власт

Повик за учество на граѓанските организации за проценка на потребите поврзани со употреба на технологии за промовирање на транспарентна и отчетна власт

Peach Tech Exchange: Macedonia е менторска работилница организирана од Здружението за унапредување на демократијата „Democracy Lab“ и „PeaceTech Lab“, со поддршка од Амбасадата на САД во Република Македонија, која …

Повеќе...

Консултации за ново студентско организирање – Битола

Консултации за ново студентско организирање – Битола

Студенти, какво студентско организирање сакате? Со задоволство ве покануваме на втората јавна консултација за ново студентско организирање која ќе се …

Повеќе...

Регионална конференција на Студенти за слобода – Македонија

Регионална конференција на Студенти за слобода – Македонија

Во сабота, 21 октомври на Технички факултет во Битола ќе се одржи првата Регионална конференција на „Студенти за слобода“ во …

Повеќе...

Настан за најдобри практики и иновации „Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи“

Настан за најдобри практики и иновации „Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи“

Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД на 19 октомври ќе го организира вториот Настан за најдобри практики и иновации. Темата е Сајбер безбедност …

Повеќе...

#НЕЕВЕСТ – РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ

#НЕЕВЕСТ – РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ

Со растот на лажните вести и пропагандата, се јавува потребата од медиумска писменост кај младите кои секојдневно се изложени на …

Повеќе...

Промоција на алатка Локален избор

Промоција на алатка Локален избор

Институтот за истражување Импакт ве поканува на промоција на алатката Локален избор, која ќе се одржи во четврток, 12.10.2017, канцеларија Млади, …

Повеќе...

Образование

Консултации за ново студентско организирање – Битола

Консултации за ново студентско организирање – Битола

Студенти, какво студентско организирање сакате? Со задоволство ве покануваме на втората јавна консултација за ново студентско организирање која ќе се …

Повеќе...

Повик за учество: Бизнис Академија за Млади 2017-2018

Повик за учество: Бизнис Академија за Млади 2017-2018

Дали сакате искуство во подготвка и водење на проект, да се развивате професионално и да се забавувате во исто време? …

Повеќе...

Консултации за ново студентско организирање – Штип

Консултации за ново студентско организирање – Штип

Студенти, Со задоволство ве покануваме на првата јавна консултација за ново студентско организирање која ќе се одржи во Штип на …

Повеќе...

Отворен повик за апликации од Светски обединети колеџи

Отворен повик за апликации од Светски обединети колеџи

Моментално си во втора или трета година средно образование? И сакаш да поминеш две незаборавни години на еден од 17-те …

Повеќе...

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa за млади и претставници на младински организации на тема „Млади и младински политики “ Центарот …

Повеќе...

Strategic Support Grants (SSGs)

Strategic Support Grants (SSGs)

The USAID Civic Engagement Project in Macedonia (CEP) invites civil society organizations (CSOs) in Macedonia to apply for Strategic Support …

Повеќе...

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Центар за Интеркултурен Дијалог (ЦИД) со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува повик за учесници за 6-та Школа …

Повеќе...

Мелбурн меѓународна стипендија за додипломски студии во Австралија 2018

Мелбурн меѓународна стипендија за додипломски студии во Австралија 2018

Меѓународната стипендија за додипломски студии е започната од универзитетот во Мелбурн со цел препознавање на значајни успеси направени од меѓународни …

Повеќе...

Повик за нови членови на Медиа/Арт клубовите на МОФ

Повик за нови членови на Медиа/Арт клубовите на МОФ

Повик за нови членови на Медиа/Арт клубовите на МОФМладински образовен форум во рамки на програмата Младински активизам објавува повик за …

Повеќе...

Волонтерство

[Повик за учесници]-“Make a change-be a volunteer Vol.5”

[Повик за учесници]-“Make a change-be a volunteer Vol.5”

Младите Можат во склоп на проектот Академија за младински активизам како дел од програмата за волонтирање ,, Make a change, be …

Повеќе...

[Повик за ментори] – Академија за младински активизам

[Повик за ментори] – Академија за младински активизам

Дали уживаш да бидеш дел од промената? Дали ти претставува задоволство да работиш со млади луѓе и да придонесуваш кон …

Повеќе...

Повик за учесници: Make a change-be a volunteer Vol.5

Повик за учесници: Make a change-be a volunteer Vol.5

Колку пати си наишол на проблем кој те засега и не си преземал ништо? Колку пати си помислил дека ТИ …

Повеќе...

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ЛГБТИ Центарот за поддршка, поддружница на Хелсиншкиот Комитет за човекови права на РМ објавува повик за вклучување на тројца волонтер/ки: …

Повеќе...

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ЛГБТИ Центарот за поддршка, поддружница на Хелсиншкиот Комитет за човекови права на РМ објавува повик за вклучување на тројца волонтер/ки: …

Повеќе...

Повик за волонтери од Истражувачки филмски фестивал Скопје

Повик за волонтери од Истражувачки филмски фестивал Скопје

Платформата за истражувачко новинарство и анализи ПИНА како дел од своите активности го организира првиот Истражувачки филмски фестивал Скопје / …

Повеќе...

Повик за 2 дефектолози за тренинг во Врњачка Бања, 1-8 декември 2017

Повик за 2 дефектолози за тренинг во Врњачка Бања, 1-8 декември 2017

Организатор: People to People Serbia – – е младинска асоцијација отворена за сите млади луѓе без разлика на нивната економска, …

Повеќе...

МОТИВАЦИСКИ ВИКЕНД 4

МОТИВАЦИСКИ ВИКЕНД 4

Она што во март 2014 започна како иницијатива на 6 волонтери на Младите можат, продолжи како концепт наречен Мотивациски викенд!Со …

Повеќе...

Онлајн анкета за испитување на ставовите на младите луѓе кон имигрантите

Онлајн анкета за испитување на ставовите на младите луѓе кон имигрантите

Група на граѓански организации собрани со цел да се осврнат на прашањето поврзано со стигматизација на имигрантите, особено кај младите, …

Повеќе...

Работа

Отворена работна позиција – финансиски менаџер во Ист Вест Менаџмент Институт

Отворена работна позиција – финансиски менаџер во Ист Вест Менаџмент Институт

Ист Вест Менаџмент Институт има потреба од ангажирање на финансиски менаџер со полно работно време во рамки на Проектот за …

Повеќе...

Оглас за вработување во Бриколаж

Оглас за вработување во Бриколаж

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО Задолженија и одговорности Услужување на клиентите во склоп со зададените стандарди; Познавање на производите во својот …

Повеќе...

Платена пракса во БОИНГ

Платена пракса во БОИНГ

Боинг нуди платена пракса на неколку позиции во САД, Италија, Германија и други земји. Како практикант во Боинг, ќе стекнете …

Повеќе...

Платена пракса во Сојузот на цивилизациите при Обединетите нации

Платена пракса во Сојузот на цивилизациите при Обединетите нации

Сојзуот на цивилизациите при Обединетите нации (СЦОН), иницијатива на Генералниот секретар на Обединетите нации, одговара на голем консенсуз низ нациите, …

Повеќе...

LEAD Е ВО ПОТРАГА ПО МЛАД/А LEAD-ЕР/КА

LEAD Е ВО ПОТРАГА ПО МЛАД/А LEAD-ЕР/КА

Бараме човек кој: Нема да чека да му дадеме да работи Ќе сака да учи и да се развива Нема …

Повеќе...

Повик до невработени млади лица за платена пракса

Повик до невработени млади лица за платена пракса

Министерството за вработување во рамки на проектот „Поддршка за вработување на млади“, финансиран од ЕУ,  отвара „Јавен Оглас за учество …

Повеќе...

Јавен повик за обучувачи: Solve it – Школа за социјално претприемништво!

Јавен повик за обучувачи: Solve it – Школа за социјално претприемништво!

Со цел спроведување на  проектот Solve it – Школа за социјално претприемништво и обуката за вмрежување на граѓанскиот сектор, локаната самоуправа (општини …

Повеќе...

Оглас за вработување од СМС консалтинг

Оглас за вработување од СМС консалтинг

За потребите на својот клиент, реномирана веледрогерија со повеќе од 20 години искуство на пазарот во Македонија и во регионот …

Повеќе...

Повик за вработување во Цма Крик

Повик за вработување во Цма Крик

Име: Центар за младински активизам Цма Крик Адреса: Караџица 6 Тел: ++389 78 370 987 Email: infokrikcenter@gmail.com Веб: www.krik.org.mk fb …

Повеќе...

Конкурси

Повик до граѓанските органзиации за учество на обуки за поефикасно комуницирање со јавноста преку употреба на дигитални медиуми

Повик до граѓанските органзиации за учество на обуки за поефикасно комуницирање со јавноста преку употреба на дигитални медиуми

Институтот за комуникациски студии (ИКС) објавува повик за граѓански организации за учество на обуки за поефикасно комуницирање со целните публики, …

Повеќе...

Отворена работна позиција – финансиски менаџер во Ист Вест Менаџмент Институт

Отворена работна позиција – финансиски менаџер во Ист Вест Менаџмент Институт

Ист Вест Менаџмент Институт има потреба од ангажирање на финансиски менаџер со полно работно време во рамки на Проектот за …

Повеќе...

Повик за апликации за циклус на обуки за млади новинари – истражувачи

Повик за апликации за циклус на обуки за млади новинари – истражувачи

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во соработка со Американската амбасада во Македонија, организираат циклус обуки за креативно новинарско истражување …

Повеќе...

Отворен повик за доделување YES грантови

Отворен повик за доделување YES грантови

The USAID Civic Engagement Project in Macedonia invites youth civil society organizations (CSO) in Macedonia and non-registered youth groups to …

Повеќе...

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ЛГБТИ Центарот за поддршка, поддружница на Хелсиншкиот Комитет за човекови права на РМ објавува повик за вклучување на тројца волонтер/ки: …

Повеќе...

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ЛГБТИ Центарот за поддршка, поддружница на Хелсиншкиот Комитет за човекови права на РМ објавува повик за вклучување на тројца волонтер/ки: …

Повеќе...

Повик за учество: Бизнис Академија за Млади 2017-2018

Повик за учество: Бизнис Академија за Млади 2017-2018

Дали сакате искуство во подготвка и водење на проект, да се развивате професионално и да се забавувате во исто време? …

Повеќе...

ВТОР ПОВИК За доделување грантови во рамките нa ИПА 2 механизам за граѓанските организации (IPA2CSO) Референтен број IPA2/GS-02

ВТОР ПОВИК За доделување грантови во рамките нa ИПА 2 механизам за граѓанските организации (IPA2CSO) Референтен број IPA2/GS-02

Овој повик за поднесување предлог проекти е наменет за обезбедување поддршка на мали (грасрутс) организации, кои работат на локално ниво …

Повеќе...

Повик за учесници на работилници на Истражувачки филмски фестивал Скопје

Повик за учесници на работилници на Истражувачки филмски фестивал Скопје

Платформата за истражувачко новинарство и анализи ПИНА како дел од своите активности го организира првиот Истражувачки филмски фестивал Скопје / …

Повеќе...

Локација:
Македонија
Рок за аплицирање:
05.12.2016
Како да аплицирате:
Пополнете ја апликациската форма која е дадена во оваа објава.
Проекција на документарниот филм In Retrospect

Проекција на документарниот филм In Retrospect

Младински Сојуз – Крушево ве поканува на филмска вечер IN RETROSPECT на 28.11.2017 (вторник) во просториите на ГЕМ Клуб (Менада, …

Повеќе...

Дебата „Го следиме ли Прибе: Какво обвинителството и е потребно на Македонија на патот кон ЕУ?“

Дебата „Го следиме ли Прибе: Какво обвинителството и е потребно на Македонија на патот кон ЕУ?“

Во Република Македонија во тек е постапката за избор на нов републички јавен обвинител. Истовремено, еден од најголемите предизвици за …

Повеќе...

Повик до граѓанските органзиации за учество на обуки за поефикасно комуницирање со јавноста преку употреба на дигитални медиуми

Повик до граѓанските органзиации за учество на обуки за поефикасно комуницирање со јавноста преку употреба на дигитални медиуми

Институтот за комуникациски студии (ИКС) објавува повик за граѓански организации за учество на обуки за поефикасно комуницирање со целните публики, …

Повеќе...

[Повик за учесници]-“Make a change-be a volunteer Vol.5”

[Повик за учесници]-“Make a change-be a volunteer Vol.5”

Младите Можат во склоп на проектот Академија за младински активизам како дел од програмата за волонтирање ,, Make a change, be …

Повеќе...

Отворена работна позиција – финансиски менаџер во Ист Вест Менаџмент Институт

Отворена работна позиција – финансиски менаџер во Ист Вест Менаџмент Институт

Ист Вест Менаџмент Институт има потреба од ангажирање на финансиски менаџер со полно работно време во рамки на Проектот за …

Повеќе...

[Повик за ментори] – Академија за младински активизам

[Повик за ментори] – Академија за младински активизам

Дали уживаш да бидеш дел од промената? Дали ти претставува задоволство да работиш со млади луѓе и да придонесуваш кон …

Повеќе...

Повик за учесници: Make a change-be a volunteer Vol.5

Повик за учесници: Make a change-be a volunteer Vol.5

Колку пати си наишол на проблем кој те засега и не си преземал ништо? Колку пати си помислил дека ТИ …

Повеќе...

Повик за апликации за циклус на обуки за млади новинари – истражувачи

Повик за апликации за циклус на обуки за млади новинари – истражувачи

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) во соработка со Американската амбасада во Македонија, организираат циклус обуки за креативно новинарско истражување …

Повеќе...

Отворен повик за доделување YES грантови

Отворен повик за доделување YES грантови

The USAID Civic Engagement Project in Macedonia invites youth civil society organizations (CSO) in Macedonia and non-registered youth groups to …

Повеќе...

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕР/КИ ВО ЛГБТИ ЦЕНТАРОТ ЗА ПОДДРШКА

ЛГБТИ Центарот за поддршка, поддружница на Хелсиншкиот Комитет за човекови права на РМ објавува повик за вклучување на тројца волонтер/ки: …

Повеќе...

Page 30 of 49« First...1020«2829303132»40...Last »
Inline