Образование

Стипендии за летен јазичен курс за германски јазик

Стипендии за летен јазичен курс за германски јазик

BAYHOST (Академски центар за Централна, Источна и Југоисточна Европа од Баварија) е институција за соработка на сите универзитети, универзитети за …

Повеќе...

Какво образование им е потребно на младите во Битола?

Какво образование им е потребно на младите во Битола?

Британскиот совет, во соработка со Националниот младински совет на Македонија спроведува програма за обука на млади „Активни граѓани“, која го …

Повеќе...

„Десет дена Мировна република“ –  Тренинг за соочување со минатото и изградба на мир

„Десет дена Мировна република“ – Тренинг за соочување со минатото и изградба на мир

Во периодот од 16. март до 26. март 2018 година, Мировна акција – Прилеп & Тетово, го организира деветтиот по …

Повеќе...

DevOps за ИТ професионалци

DevOps за ИТ професионалци

DevOps е една од најважните области која има влијание врз начинот на кој компанијата е структурирана и организирана околу процесите …

Повеќе...

Бесплатни обуки за напредни ИТ вештини за невработени лица

Бесплатни обуки за напредни ИТ вештини за невработени лица

Врз основа на ревидираниот Оперативен план за активнипрограми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 …

Повеќе...

Летна школа на енергетската заедница – Сплит, Хрватска

Летна школа на енергетската заедница – Сплит, Хрватска

Отворениот регионален фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност (ORF-EE), имплементиран од страна на Германското друштво за интернационална соработка (GIZ), …

Повеќе...

Page 1 of 1112345»10...Last »