Ресурси

Вештини за млади

Повик за учесници на 8-ма Школа против говор на омраза

Повик за учесници на 8-ма Школа против говор на омраза

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) со задоволство распишува Повик за учесници на 8-мата Школа против говор на омраза, оваа година посветена на борба против …

Повеќе...

[ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ] Училиште за животни вештини

[ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ] Училиште за животни вештини

Просечното време за наоѓање работа по завршено образование е дури 31 месец, а само 22% од младите имаат успешна транзиција …

Повеќе...

[ПОВИК] Обуки за животни вештини

[ПОВИК] Обуки за животни вештини

Си завршил/а средно или имаш „тазе” диплома од факс? Кои животни вештини ги имаш стекнато преку твоето образование? Знаеш ли …

Повеќе...

[Повик за учесници]-“Младински лидерски иницијативи, vol.3”

[Повик за учесници]-“Младински лидерски иницијативи, vol.3”

„Првата заповед на лидерството: Запознај се себеси“ Младите можат по трет пат им дава шанса на 20 млади луѓе за …

Повеќе...

Што е тоа Младинско учество?

Преглед на младинските политики во Македонија

Преглед на младинските политики во Македонија

Публикацијата „Преглед на младинските политики во Македонија“ има цел да ја претстави моменталната состојба на младинските политики во Македонија и …

Повеќе...

Младинско организирање во Македонија

Младинско организирање во Македонија

Декларативно споменувани како иднината на општеството, младите во Македонија сочинуваат речиси една четвртина од целото население, или поточно 480.828 жители …

Повеќе...

Се што сте сакале да знаете за Националните младински совети

Се што сте сакале да знаете за Националните младински совети

Оваа публикација има долга историја на раѓање. Започната од работната група за развој на младинската работа на Европскиот младински форум …

Повеќе...

Библиотека

Balkan Global Development Education Regional Seminar [REPORT]

Balkan Global Development Education Regional Seminar [REPORT]

In the framework of the Joint Programme between the European Union (EU) and the Council of Europe to promote Global …

Повеќе...

Учество на средношколците во донесување на одлуки во училиштата

Учество на средношколците во донесување на одлуки во училиштата

Ова истражување произлезе од проектот “Зајакнување на Училишните заедници” организиран од страна на фондација Конрад Аденауер и Здружение Лидери за …

Повеќе...

Студенту, ти имаш право да знаеш!

Студенту, ти имаш право да знаеш!

Студенту, ти, како рамноправен член на академската заедница, имаш право да знаеш за твоите права и за твоите обврски, да …

Повеќе...

Прирачник за социјално претприемништво

Прирачник за социјално претприемништво

Овој прирачник е наменет за сите потенцијални социјални претприемачи што се заинтересирани да започнат социјален бизнис за вработување на лица …

Повеќе...