Пресвети ТроЈца – Академска сцена ФДУ

Пресвети ТроЈца – Академска сцена ФДУ

На слава не се кани, на слава се доаѓа.

На нашата куќна слава ќе ги славиме светите писанија на блажените драматуршки маченици Стефан Миленков, Христијан Крстевски и Миа Николоска. Затоа да ја покажеме и ние должната почит кон великомачениците Стефан, Христијан и Миа со пожртвувана љубов да се причестиме во нивното торжествено драматуршко светилиште. Со светиот чин чиноначалствуваат пастирот на блажените чеда Маја Стевановиќ, во сослужение со Кренаре Невзати – Кери и Ангелчо Илиевски.

Утре 05 Март – Почеток 20:00 часот – Академска Сцена ФДУ

1. Книга Стефанова – ,,Страв”

– свештенослужители:

= Јана – Сандра Танчева

= Атанас – Гоце Андонов

= Марија – Ангела Енџи Николоска

 

2. Книга Христијанова – ,,V616”

– свештенослужители:

= Соња – Стефанија Начевска

= Стево – Лазар Христов

= Илчо – Кристијан Атанасов

= Бојан – Гоце Андонов

 

3. Книга Миина – ,,Керлек”

– свештенослужители:

= Линдрита – Мелика Кастрати

= Марко – Антонио Ташковски

= Светозар – Лазар Христов

= Агнес – Изабела Јакимова

Со братска љубов и жртва на: Ана Грамосли, Ана Јовановска, Наде Дојкоска, Михаил Велков, Ведран Чешарек, Филип Христовски, Кире Ацевски, Јована Спасиќ и Нина Елзесер.

Share this:

Leave a Reply