Повик за меѓународна младинска размена во Чешка

Повик за меѓународна младинска размена во Чешка

Тема на размената: Hormone World (Хормонски свет)
Опис на проектот:
Како и многу други работи, нашите навики во исхраната се променија со текот на времето со појавата на брзата храна во Америка. Поради оваа популарност, беа воведени кокошки за производство на хормони, кои се одгледуваа без да ја видат светлината на денот. Ние сакаме да го реализираме овој проект со цел да привлечеме внимание кон злоупотребата на животните и да го препознаеме ефектот на индустриската храна врз нашето здравје.
Цели на проектот:
  • Да се зголеми квалитетот на животот со насочување на луѓето кон здрава исхрана.
  • Да се опише системот на индустриско месо и неговите ефекти врз здравјето на луѓето.
  • Да се решат вообичаените проблеми со отстранување на границите.
  • Да се создаде документарен филм за производство на храна во регионот на Бланско.
  • Да се зголеми побарувачката за органска храна со цел проширување и развој на производството на оваа храна.
  • Да се уништат предрасудите со фузирање на различни култури.

Активности и методологија

Активностите се засноваат на методи на неформално образование, како што се: едукативни игри, активно учење, уметничко создавање, тимска работа, дискусии, раскажување приказни, анализи, флешмоба, изработка на филмови, дискусии, учење преку правење и друго.  Заедно, ќе научиме за состојбата со произведената храна во индустријата во партнерските земји, посета на фарма, создавање документарен филм и подигање на свеста за локалните преку изведување на Флеш-моб.

Место на реализација на проектот: Češkovice, Blansko, Чешка Републикa

Дата: 28.03 – 06.04.2020 година

Учесници: 5 + 1 Лидер на групата на возраст од +18 години

Платени трошоци за патување, храна и хотелско сместување 100% во рамките на буџетот одобрен од програмата Еразмус +.

  • За подетални информации и пријавување за учество на проектот, испратете ваше CV и телефон за контакт на следната е-маил адреса: interaktivbitola@gmail.com со назнака: „Младинска размена во Чешка”.

Одбраните учесници за учество на проектот, навремено ќе бидат известени во најбрз временски период.

Share this:

Leave a Reply