Настани

„ДА ЈА ПРЕТВОРИМЕ БИТОЛА ВО НАЈУБАВА НОВОГОДИШНА БАЈКА‘‘ НОВОГОДИШЕН ХУМАНИТАРЕН БАЗАР

„ДА ЈА ПРЕТВОРИМЕ БИТОЛА ВО НАЈУБАВА НОВОГОДИШНА БАЈКА‘‘ НОВОГОДИШЕН ХУМАНИТАРЕН БАЗАР

,,ДА ЈА ПРЕТВОРИМЕ БИТОЛА ВО НАЈУБАВА НОВОГОДИШНА БАЈКА‘‘ НОВОГОДИШЕН ХУМАНИТАРЕН БАЗАР во организација на Здружение ,,Златно Перо‘‘-Битола и Хотел Епинал …

Повеќе...

Проекција на студентски филмови

Проекција на студентски филмови

Овој четврток ги гледаме филмовите на студентите кои се дел од филмските оддели на Факултетот за драмски уметности – Скопје. …

Повеќе...

Перформанс: Ј А С Н Е М А

Перформанс: Ј А С Н Е М А

Со големо задоволство ве каниме да ги проследите третата и четвртата изведба на перформансот „Ј А С Н Е М …

Повеќе...

СИМПОЗИУМ ЗА РАЗМИСЛУВАЊЕ ЗА ИДНИНАТА ОД ПЕРСПЕКТИВА НА ТРУДОТ

СИМПОЗИУМ ЗА РАЗМИСЛУВАЊЕ ЗА ИДНИНАТА ОД ПЕРСПЕКТИВА НА ТРУДОТ

Прекаријатното во капиталистичката култура – Дали да продолжиме да живееме вака? СИМПОЗИУМ ЗА РАЗМИСЛУВАЊЕ ЗА ИДНИНАТА ОД ПЕРСПЕКТИВА НА ТРУДОТ …

Повеќе...

GREEN LOVE – ЕКО ЗАБАВА

GREEN LOVE – ЕКО ЗАБАВА

Кога последен пат засади дрво? 🤔🌳 А кога последен пат беше на добра журка? 💃🕺🍻 ———————————————————— Вака се роди идејата …

Повеќе...

Конференција: Нееднаквости во здравјето и правата на ЛГБТ младите

Конференција: Нееднаквости во здравјето и правата на ЛГБТ младите

Коалицијата МАРГИНИ Скопје има за чест да ве покани на конференцијата “Нееднаквости во здравјето и правата на ЛГБТ младите во …

Повеќе...

MladiHub Grand Opening

MladiHub Grand Opening

Здраво млади👋🏻, Mоментот кој со нетрпение го очекувавме! На 8ми октомври (вторник), во Канцеларијата на Претседателот на Република Северна Македонија, …

Повеќе...

Call for participants to a Youth Camp, 04-09 October 2019, Scout Center Ohrid

Call for participants to a Youth Camp, 04-09 October 2019, Scout Center Ohrid

Title of the project: Combating social exclusion of young people Leading organization: CYA KRIK, Skopje Project partners: Youth Center Perspektiva …

Повеќе...

Call for participants for a Workshop – Mentoring for employment: (how) does it work?

Call for participants for a Workshop – Mentoring for employment: (how) does it work?

Center for youth activism CYA Krik in partnership with Volontary Center Istria from Croatia and Zavod BOB from Slovenia organize …

Повеќе...

Образование

[Јавна дискусија] – Ќе те пратам кај психологот!

[Јавна дискусија] – Ќе те пратам кај психологот!

➡Кец, неоправдан, расправија? “Оди кај психологот❗” ➡“Викни ги родителите или ќе те пратам кај психологот❗” ➡“Сите предизвици можат да се …

Повеќе...

Билтен за активностите на проектот PYLE

Билтен за активностите на проектот PYLE

Автономно вработување, трансформативно и еманципаторно учење се социолошки поими кои во Македонија и регионот не се многу обработувани, а потребни …

Повеќе...

United World Colleges UWC Online Application: 2020

United World Colleges UWC Online Application: 2020

Welcome to the UWC Online Application process – Entry 2020 Thank you for your interest in making an application to UWC. …

Повеќе...

OPEN DAY – University of Ljubljana

OPEN DAY – University of Ljubljana

If you are looking for an international high-quality Master programme in the field of finance, management, marketing human resources etc., …

Повеќе...

[ПОВИК] Обуки за животни вештини

[ПОВИК] Обуки за животни вештини

Си завршил/а средно или имаш „тазе” диплома од факс? Кои животни вештини ги имаш стекнато преку твоето образование? Знаеш ли …

Повеќе...

Human Rights Defenders School in Perast, Montenegro

Human Rights Defenders School in Perast, Montenegro

CALL FOR PARTICIPANTS Civil Rights Defenders invites human rights defenders, activists and students to apply for the Human Rights Defenders …

Повеќе...

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА ДОЛГОРОЧНА ПРОГРАМА ЗА МЛАДИНСКИ РАБОТНИЦИ

Во периодот од мај до декември 2019 година во Скопје, Центар за младински активизам КРИК спроведува програма за младински работници …

Повеќе...

Повик за учесници на обука за “Аналитичар за одржлив развој”

Повик за учесници на обука за “Аналитичар за одржлив развој”

Со оваа програма се оспособуваат кадри со титула Аналитичар за одржлив развој кои во текот на обуката ќе се стекнат …

Повеќе...

UWC Macedonia – Повик за апликации

UWC Macedonia – Повик за апликации

United World Colleges ве поканува да аплицирате за да поминете две години на еден од 17-те Светски Обединети Колеџи. Процесот за …

Повеќе...

Волонтерство

Повик за EСК волонтер во Романија

Повик за EСК волонтер во Романија

Младите можат објавуваат повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) волонтер во Констанца, Романија. Домаќин организацијата ADAPTO- Здружение за еднаквост на …

Повеќе...

Call for a short term EVS project for 2 months for period of 15th January – 13th March 2020

Call for a short term EVS project for 2 months for period of 15th January – 13th March 2020

What: European Voluntary Service – EVS When: 15th January – 13th March 2020 Where: Mersin, Turkey Host organization: Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve …

Повеќе...

Erasmus+international voluntary activities in Zavod Manipura, Slovenia

Erasmus+international voluntary activities in Zavod Manipura, Slovenia

Call for an EVS volunteer for a short term project for 2 months in Slovenia What: European Voluntary Service When: …

Повеќе...

Повик за волонтери на Skopje Youth Summit

Повик за волонтери на Skopje Youth Summit

Skopje Youth Summit ќе се одржува од 03 декември до 05 декември во Младински Културен Центар и ќе учествуваат околу …

Повеќе...

Повик за ЕСК волонтери во Бугарија

Повик за ЕСК волонтери во Бугарија

Младите можат објавуваат повик за Европски солидарен корпус (ЕСК) волонтери во Велико Тарново, Бугарија. Во последниве години, организацијата домаќин работи …

Повеќе...

Call for participants – Youth Exchange “Youth is Tolerance”

Call for participants – Youth Exchange “Youth is Tolerance”

CYA Krik issues a call for 6 participants and one group leader for a youth exchange in Vidin, Bulgaria. Aim …

Повеќе...

Call for participants – Youth Exchange “Intercultural Hurly-Burly”

Call for participants – Youth Exchange “Intercultural Hurly-Burly”

Project description: The aim of our project called „Intercultural hurly-burly” is to revive, familiarize and disseminate Roma traditions, crafts among …

Повеќе...

Call for participants for Youth Exchange- „Lets stop Drugs”

Call for participants for Youth Exchange- „Lets stop Drugs”

CYA Krik issues a call for 7 participants and one leader for a youth exchange in Cristuru-Secuiesc, Romania. Project description: …

Повеќе...

Erasmus+international voluntary activities in Zavod Manipura, Slovenia

Erasmus+international voluntary activities in Zavod Manipura, Slovenia

Call for an EVS volunteer for a short term project for 2 months in Slovenia. What: European Voluntary Service When: …

Повеќе...

Работа

Повик за Координатор за Комуникации на Проектот „МладиХАБ – Дигитална младина“

Повик за Координатор за Комуникации на Проектот „МладиХАБ – Дигитална младина“

Проектот MladiHUB – Дигитална младина е имплементиран од Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) и Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии …

Повеќе...

ОГЛАС ЗА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА КООРДИНАТОР ЗА ЧЛЕНСТВО ВО НМСМ

ОГЛАС ЗА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА КООРДИНАТОР ЗА ЧЛЕНСТВО ВО НМСМ

НАЦИОНАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА МАКЕДОНИЈА (НМСМ) ИМА ПОТРЕБА ОД КООРДИНАТОР ЗА ЧЛЕНСТВО ЗА ЕФИКАСНО И ЕФЕКТИВНО ИМПЛЕМЕНТИРАЊЕ НА ПРОГРАМСКИТЕ И …

Повеќе...

Повик за ангажирање на мобилизатори (двигатели) на заедницата

Повик за ангажирање на мобилизатори (двигатели) на заедницата

Националниот младински совет на Македонија како партнер на Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), работи на проектот “Поддршка на изборните …

Повеќе...

Повик за ангажирање на Грант Координатор

Повик за ангажирање на Грант Координатор

Националниот младински совет на Македонија како партнер на Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), работи на проектот “Поддршка на изборните …

Повеќе...

Повик за асистент/ка за логистика во Извршната канцеларија

Повик за асистент/ка за логистика во Извршната канцеларија

Извршната канцеларија на Младите можат е во потрага по нов млад ентузијаст кој е подготвен дa работи во флексибилна и …

Повеќе...

ОГЛАС ЗА АНГАЖМАН НА КООРДИНАТОР ЗА КОМУНИКАЦИЈА на Проектот MladiHUB – Digital Youth

ОГЛАС ЗА АНГАЖМАН НА КООРДИНАТОР ЗА КОМУНИКАЦИЈА на Проектот MladiHUB – Digital Youth

ОГЛАС ЗА АНГАЖМАН НА КООРДИНАТОР ЗА КОМУНИКАЦИЈА на Проектот MladiHUB – Digital Youth Проектот MladiHUB – Дигитална младина е имплементиран …

Повеќе...

[Повик за анкетари] – проект “You(th) can do it better!”

[Повик за анкетари] – проект “You(th) can do it better!”

„Идентификувај → Инспирирај → Делувај“ – пристап кон младинските проблеми по кој Младите можат е позната и на основа на …

Повеќе...

Повик за 2 младински работници за организирање на настани на отворено во околните излетнички места во Скопје

Повик за 2 младински работници за организирање на настани на отворено во околните излетнички места во Скопје

ЦМА Крик објавува повик за 2 младински работници за организирање на 5 активности на отворено со едукативно-социјална содржина во околните излетнички …

Повеќе...

Project Officer-North Macedonia

Project Officer-North Macedonia

IFES is an Equal Opportunity and Affirmative Action Employer.   All qualified applicants/employees will receive consideration for employment/promotions and will not …

Повеќе...

Конкурси

Повик за асистенти за поддршка на ромската заедница

Повик за асистенти за поддршка на ромската заедница

Фондацијата Отворено општество – Македонија заедно со своите партнери Здружението Центар за образовна поддршка Дендо вас и Фондацијата за образовни …

Повеќе...

Open CALL: Basel Peace and Climate action of European Youth (PACEY) Award

Open CALL: Basel Peace and Climate action of European Youth (PACEY) Award

Youth movements for climate action, peace and nuclear disarmament have sprung up in Europe and around the world in the …

Повеќе...

Повик за учесници на 8-ма Школа против говор на омраза

Повик за учесници на 8-ма Школа против говор на омраза

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) со задоволство распишува Повик за учесници на 8-мата Школа против говор на омраза, оваа година посветена на борба против …

Повеќе...

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА ТЕАТАРСКАТА РАБОТИЛНИЦА „ДАЛИ ТЕАТАРОТ МОЖЕ ДА БИДЕ РЕВОЛУЦИОНЕРЕН?“

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА ТЕАТАРСКАТА РАБОТИЛНИЦА „ДАЛИ ТЕАТАРОТ МОЖЕ ДА БИДЕ РЕВОЛУЦИОНЕРЕН?“

ЛГБТИ Центарот за поддршка, поддружница на Хелсиншкиот Комитет за човекови права на Република Македонија, има чест да ги покани сите …

Повеќе...

Конкурс за фотографии „Не биди егоист, биди екоист“

Конкурс за фотографии „Не биди егоист, биди екоист“

Иницијативата за заштита на животната средина „Екоизам“, од активното членство на „Младите Можат“, објавува конкурс за изложба и избор на …

Повеќе...

Повик за асистент на проектот „МладиХАБ – дигитална младина“

Повик за асистент на проектот „МладиХАБ – дигитална младина“

Проектот „MladiHUB – Дигитална младина“ е имплементиран од Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) и Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии …

Повеќе...

ИТНО: Повик за меѓународна младинска размена во Мерсин, Република Турција

ИТНО: Повик за меѓународна младинска размена во Мерсин, Република Турција

Тема на размената: Burning the Neighbour’s Wall, It is Also Interests You Опис на проектот: Нашата цел со овој проект …

Повеќе...

ПОВИК за работилници за застапување на културните работници

ПОВИК за работилници за застапување на културните работници

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА РАБОТИЛНИЦИ ЗА: – Работилница за Работничка анкета во македонскиот контекст, водена од Бојана Пишкур (МСУМ, Словенија) и …

Повеќе...

Танцов театар Скопје – Онлајн претстави

Танцов театар Скопје – Онлајн претстави

Танцовиот театар информира дека од денеска со почеток во 18:30 часот, ќе започне со бесплатно премиерно емитување на претстави во …

Повеќе...

Онлајн платформа ГЕО-ЧАС

Онлајн платформа ГЕО-ЧАС

Со цел да ги ублажат последиците што ќе ги претрпи образовниот процес во оваа учебна година, членовите на РГД „ГЕОСФЕРА“-Битола, …

Повеќе...

[Бесплатна он-лајн сесија] Користење на дигитални алатки во образованието

[Бесплатна он-лајн сесија] Користење на дигитални алатки во образованието

Технологијата, мобилните телефони и компјутерите можат да бидат пречка во образование или огромна можност, зависи како гледаме во нив. Ние …

Повеќе...

Вклучи се во WALKIIE

Вклучи се во WALKIIE

На младинскиот предизвик “Генерација без граници” 2019, поддржан од Фондација на Телеком, Уницеф и Сојузот на извидници на Македонија, а …

Повеќе...

Пресвети ТроЈца – Академска сцена ФДУ

Пресвети ТроЈца – Академска сцена ФДУ

На слава не се кани, на слава се доаѓа. На нашата куќна слава ќе ги славиме светите писанија на блажените …

Повеќе...

Симулација на Европски политики

Симулација на Европски политики

Повикот за македонски учесници е отворен!🔊🔊 22-26 Април во Скопје, Македонија!🇲🇰 Аплицирајте за улогата на Министер во Советот на ЕУ/Пратеник …

Повеќе...

Панел дискусија: Како полесно до виза за волонтери од Европски Солидарен Корпус?

Панел дискусија: Како полесно до виза за волонтери од Европски Солидарен Корпус?

ЦМА Крик организира панел дискусија на тема: Како полесно до виза за волонтери од Европски Солидарен Корпус? Панел дискусијата ќе …

Повеќе...

Конкурс за учество во ТВ шоу „Нови Херои“

Конкурс за учество во ТВ шоу „Нови Херои“

Отворен повик до сите млади на возраст од 14 до 18 години од Република Северна Македонија. Пријавете се на конкурсот …

Повеќе...

Прашалник за млади – Доброволен национален преглед

Прашалник за млади – Доброволен национален преглед

Младинската мрежа Y-PEER, во соработка со Владата на Република Северна Македонија, и со поддршка на Фондот за население на Обединетите …

Повеќе...

Rails Girls 2020 – IT работилници

Rails Girls 2020 – IT работилници

Супер вест за сите девојки кои сакаат да почнат со програмирање! Rails Girls работилницата по трет пат се организира во …

Повеќе...

Page 1 of 212»