Повик за волонтери за проектот Pathways of change

Повик за волонтери за проектот Pathways of change

Младинскиот центар Брежице, Словенја бара ЕВС волонтери за проектот “Pathways of change”. Цел на проектот е да се промовира и да се подигне свеста за човековите права помеѓу младите во регионот Брежице. Главна задача на волонтерите ќе биде (заедно со организацијта домаќин, координаторот и локалните волонтери) да организира, создава и имплементира различни активности за време на проектот, со цел да ги промовира човековите права, активното учество и граѓанство помеѓу локалната заедница, а посебно младите преку користење на уметност и мултимедија како средства. Проектот ќе трае 12 месеци и ќе започне во септември 2016. Повеќе информации прочитајте на следниот линк. Можноста за аплицирање е овозможена од Креактив.  
Локација:
Брежице, Словенија
Рок за аплицирање:
04.04.2016
Како да аплицирате:
За да аплицирате, пратете CV и Мотицациско писмо на следниот меил: kontakt@kreaktiv.mk

Share this:

Leave a Reply