Повик за мобилност на младински работници за долгорочен проект

Повик за мобилност на младински работници за долгорочен проект

Центар за интеркултурен дијалог има отворено повик за мобилност на младински работници за долгорочен проект. Мобилноста е имплементирана од страна на Popedu (Австрија) во партнерство со DYPALL (Португалија), Out of Box (Белгија) и ЦИД (Македонија)

Повикот можете да го најдете на следниот линк: Консултативен состанок “DigiZation”

Се работи за проект којшто се состои од четири активности:

  1. Консултативен состанок кој ќе се одржи во Портимао – Португалија од 13ти до 19ти Јануари 2019 год.
  2. Тренинг за мултипликатори кој ќе се одржи во Македонија од 13ти до 19ти Мај 2019 год.
  3. Практична имплементација во период од Мај до Септември 2019
  4. Евалуациски семинар и Интернационална конференција кои ќе се одржат во Виена, Австрија од 17ти до 22ри Септември 2019 год.

Share this:

Leave a Reply