Social Innovators Conference 2017 – Skopje

Social Innovators Conference 2017 – Skopje

По втор пат, во Скопје се организира “Social Innovators Conference”. Oрганизирано од Social Impact Lab и асоцијацијата Паблик, дискусиите ќе бидат насочени кон полето на социјалните иновации и социјалното претприемаштво. Што да очекувате годинава? – 8 уникатни спикери од различни Европски земји кои ќе ги споделат своите реални претприемачки искуства од сферата – Саем на социјални бизниси од Македонија, кои ќе ве инспирираат со своите приказни и производи – Импакт бут во кој ќе ве анимираме со различни забавни содржини – Можност да се сретнете со сите членови од Централна и Источна Европа и менаџерскиот тим на Мрежата за социјални претприемачи ГСЕН од Англија – Панел дискусија со еминентни стејкхолдери од регионот, вклучувајќи го Државниот секретар на Република Словенија, Тадеj Слапник, и претседатлот на ГСЕН мреажата, Кристина Тора – Свечена церемонија и доделување на наградите на победниците од овогодишната Награда за социјално претприемништво во Македонија – Убава енергија, наздравување и сE што може да донесат заедничките дружења! 🙂 Кога: 2-ри Октомври; 21:30 Каде: Кино Фросина Настанот на FB  

Share this:

Leave a Reply