Промоција на проектот „Европска младинска картичка“

Промоција на проектот „Европска младинска картичка“

Агенција за млади и спорт во соработка со Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност, Ве поканува на промотивен настан за проектот „Европска младинска картичка“.

Промоцијата ќе се одржи на 06.06.2019 (четврток), со почеток од 12:30 часот, во Јавна Соба, а свое обраќање на настанот ќе имаат:

  • Претседател на Владата на РСМ, Зоран Заев
  • Директор на Агенција за млади и спорт, Дарко Каевски
  • Директорка на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност, Лидија Димова.

По завршување на воведните обраќања, ќе биде презентирано промотивно видео, по што ќе следи дискусија со млади.

Ве покануваме да бидете дел од овој настан и да се информирате за поволностите и бенефициите кои младите ќе ги имаат со оваа картичка, начинот на аплицирање и користење на истата, а истовремено да ги споделите вашите коментари и сугестии. Ве очекуваме!

Share this:

Leave a Reply