Проекција на студентски филмови

Проекција на студентски филмови

Овој четврток ги гледаме филмовите на студентите кои се дел од филмските оддели на Факултетот за драмски уметности – Скопје. Во продолжение видете ја програмата за овој четврток:

Локација: Факултет за Драмски Уметности

 

МОРИ ЦВЕТО МОМЕ КЛЕТО | Игран филм | 13’

Режија: Коста Марковски

Сценарио: Коста Марковски, Андреј Деловски, Марија Марковска

Директор на фотографија: Андреј Неделковски

Монтажа: Иван Костадинов

Играат: Владимир Петровиќ, Мирјана Трпковска

СКРЕЧОВИ НА ВИНИЛ, А НЕ ПЛАСТИКА | Документарец | 16’

Режија и монтажа: Иван Костадинов

Директор на фотографија: Роберт Божиновски

С’КЛЕТ | Игран филм | 9’

Режија, камера и монтажа: Ајдин Ислами, Батухан Ибрахим

ЗАБ | Игран филм | 14’

Сценарио и режија: Ајдин Ислами

Директор на фотографија: Дарио Секуловски

Монтажа: Андреј Ристески

Музика: Иван Костадинов

Играат: Благој Веселинов, Виктор Арсов, Жаклина Петровска

ТИШИНА | Игран филм | 13’

Сценарио и режија: Батухан Ибрахим

Директор на фотографија: Стефан Ѓорѓиевски

Монтажа: Драган Спасов

Играат: Симона Спирковска, Фирдаус Неби, Тамер Ибраим, Виктор Велевски

СИТНО ИЛИ КРУПНО | Игран филм | 6’

Режија: Батухан Ибрахим

Сценарио: Никола Кузелов, Батухан Ибрахим

Директор на фотографија: Стефан Ѓорѓиевски

Играат: Александар Михајловски, Стефан Вујисиќ, Наталија Ристеска.

Share this:

Leave a Reply