Глобален Протест за Иднината

Глобален Протест за Иднината

Повеќе од милион и пол млади излегоа на улиците на 2069 градови во 125 земји во светот на првиот Глобален климатски протест на 15-ти март.

На вториот глобален протест на 24-ти мај, бројката ќе биде уште поголема: овој пат покрај младите ќе излезат и сите други, во борбата за спас на светскиот екосистем од климатските промени.

Скопје повторно ќе биде дел од светскиот штрајк, затоа што е критична точка на континентот кога станува збор за загадувањето, и нашите власти мораат да вложат повеќекратно поголем напор од останатите да ја поправат состојбата со животната средина на долг рок, а не да го игнорираат проблемот како досега.

Fridays for Future Skopje во периодот што следи ќе одржува настани секој петок, за покачување на свеста кај граѓаните за климатските промени и масовна излезност на 24-ти мај, заедно со целата планета, со која ќе го извршиме потребниот притисок за нашите лидери да си ја завршат работата.

Линк до настанот:

https://www.facebook.com/events/584698288702171/

Share this:

Leave a Reply