Повик за изразување интерес за учество во проектот “Balkan Girl Power”

Повик за изразување интерес за учество во проектот “Balkan Girl Power”

Balkan Girl Power Повик за изразување интерес

Ве молиме аплицирајте до 20 август, 2018

Дали си заинтересирана да научиш како да правиш фотографии кои ги рефлектираат твоите ставови?

Дали си заинтересирана да запознаеш девојки од соседните земји и да ги споделиш своите фотографии, прашања и идеи?

Дали сакаш да научиш повеќе за интеграцијата на твојата земја во ЕУ и што тоа ќе значи за тебе?

Девојка на возраст меѓу 18 и 26 години од Македонија?

Ако одговорот е – „да“, одговороте на овој повик за искажување интерес за учество во проектот “Balkan Girl Power”.

Доколку бидеш избрана ќе имаш можност: – Да добиеш тренинг и советување од искусен фотограф и уметник од твојата земја за правење интересни фотографии; – Можност за објавување на твоите најдобри 5 фотографии на онлајн платформата “Balkan Girl Power”; – Преку каналите за комуникација на платформата, да запознаеш девојки од Албанија, Косово, Црна Гора и Србија; – Да учествуваш во натпревар за најдобра фотографија направена од учесничките во проектот и изложба која која ќе се одржи во Тирана во февруари 2019; – Патување во Тирана за изложбата “Balkan Girl Power” и да учествуваш на престижно предавање на Лала Меридит Вула – меѓународно реномиран уметник и фотограф.

Доколку сеуште си заинтересирана, пополни го формуларот, достапен на македонски и англиски, и испрати го на: applications@nms.org.mk не подоцна од 20 август 2018 (понеделник).

Доколку имаш дополнителни прашања или ти требаат повеќе информации, обрати се на Симона Младеновска на simona.mladenovska@nms.org.mk или 077/965-565.

Патните трошоци на учесничките поврзани со присуството на тренингот ќе бидат покриени од организаторот.

Проектот “Balkan Girl Power” ќе обезбеди тренинг и советување за изработка на фотографии кои ги изразуваат нивните ставови, перспективи и идеи за девојките од Албанија, Косово, Македонија, Црна Гора и Србија, како и можности за вмрежување со други девојки со слични интереси од соседните земји. Проектните активности започнуваат во август, 2018.

Проектот “Balkan Girl Power” е финансиран од Фондот за Западен Балкан и се имплементира од страна на Social Contract Institute (SCI – Албанија), Артополис Ценара (Косово), Национален младински совет на Македонија (Македонија), iACT (Црна Гора) и Организација за промоција на активизам (Србија).

Share this:

Leave a Reply