Курс за графички дизајн

Курс за графички дизајн

Почитувани идни дизајнери!

Овој бесплатен курс за почетници во областа на графичкиот дизајн и употребата на истиот ќе ви помогне да се здобиете со основите на графичкиот дизајн, односно изучување на основите на графичкиот дизајн и практична употреба на основните алатки во Adobe Illustrator.

Со самото совладување на основните вештини во програмот Adobe Illustrator, вие се стекнувате со основно познавање на графичкиот дизајн, но доволно за започнување со самостојно работење во оваа област и конкурентност на пазарот на трудот.

Право на учество имаат сите средношколци на територија на Град Скопје.

ЛОКАЦИЈА: Универзитет за туризам и менаџмент – Скопје (Булевар Партизански Одреди 99)

ВРЕМЕ: 17:30 ч. – 20:00 ч.

ДАТУМИ: 08 / 10 / 12 Април, 2019

СЛОБОДНИ МЕСТА: 20 учесници

ПРИЈАВЕТЕ СЕ НАЈДОЦНА ДО: 04 Април

ПРИЈАВИ СЕ НА: https://goo.gl/forms/NBLMBLkWO08r2F7F2

ПРЕДАВАЧ: Мартин Трајановски, Графички дизајнер и фотограф

*Потребно е задолжително носење на лаптоп компјутер и инсталиирани Adobe Photoshop и Adobe Illustrator.

Оваа активност е дел од “Becoming Self-Employed”, спроведуван од Linking, Engagement, Advocacy and Development—LEAD стипендистот Мартин Трајановски, финансиски поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско учество.

Share this:

Leave a Reply