Uncategorized

Јавен повик за кандидати за претседател/ка на Здружението Млади Европски Федералисти – Македонија (ЏЕФ Македонија)

Јавен повик за кандидати за претседател/ка на Здружението Млади Европски Федералисти – Македонија (ЏЕФ Македонија)

Врз основа на член 34 од Статутот на Здружението Млади Европски Федералисти Македонија и член 11 од Правилникот за мандатни …

Повеќе...

Школа за миграции

Школа за миграции

Македонското здружение на млади правници организира четиридневна Школа за миграции наменета за студенти на додипломски студии по општествени науки. Школата ќе …

Повеќе...

Настани по повод 8 Април – Меѓународен ден на Ромите

Настани по повод 8 Април – Меѓународен ден на Ромите

Здружението на граѓани „Ромаверзитас“ со чест и задоволство Ве поканува на настаните кои ќе се организираат по повод 8 Април …

Повеќе...

Panel discussion ‘Mechanisms for greater youth participation’

Panel discussion ‘Mechanisms for greater youth participation’

In the framework of the Global project ‘Youth Participation Parkour’, Center for Intercultural Dialogue is organizing an open discussion in …

Повеќе...

За Цаци

За Цаци

Минатата есен, Цаци доби неочекувани симптоми на вкочанетост во десната страна на телото: прво десната нога, потоа и рака. Бидејќи …

Повеќе...

Конференција за ментално здравје “Во здрав мозок – здрава младост”

Конференција за ментално здравје “Во здрав мозок – здрава младост”

Финален настан на активноста “Mental Health Matters” е тричасовна конференција за ментално здравје “Во здрав мозок – здрава младост”. Целта …

Повеќе...

Join us on CivicX.org

Join us on CivicX.org

It is our great pleasure to inform you about our latest developed e-platform CivicX.org, an online hub for cooperation and resource …

Повеќе...

Средба со граѓански организации на тема: Евалуација на Еразмус+ проектите

Средба со граѓански организации на тема: Евалуација на Еразмус+ проектите

По иницијатива на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, ИПА 2 механизмот ги поканува граѓанските организации на средбата на која …

Повеќе...

Balkan Global Development Education Regional Seminar [REPORT]

Balkan Global Development Education Regional Seminar [REPORT]

In the framework of the Joint Programme between the European Union (EU) and the Council of Europe to promote Global …

Повеќе...

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa за млади и претставници на младински организации на тема „Млади и младински политики “ Центарот …

Повеќе...

Page 1 of 3123»