Author Archive for: ‘LEAD’

[ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ] Училиште за животни вештини

[ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ] Училиште за животни вештини

Просечното време за наоѓање работа по завршено образование е дури 31 месец, а само 22% од младите имаат успешна транзиција …

Повеќе...

[ПОВИК ЗА ЕКСПЕРТИ] Изработка на комуникациска стратерија

[ПОВИК ЗА ЕКСПЕРТИ] Изработка на комуникациска стратерија

ВОВЕД Здружението Лидери за едукација, активизам и развој во периодот од 01.06.2019 до 31.11.2019 година го спроведува проектот „ПОДОБРУВАЊЕ НА …

Повеќе...

Што вклУЧИ промената?

Што вклУЧИ промената?

Каква промена направија средношколците од трите средни училишта од Скопје кои се вклучија во проектот „Вклучи се за промена!“? Што …

Повеќе...

[ПОВИК] Обуки за животни вештини

[ПОВИК] Обуки за животни вештини

Си завршил/а средно или имаш „тазе” диплома од факс? Кои животни вештини ги имаш стекнато преку твоето образование? Знаеш ли …

Повеќе...

[НАЦИОНАЛЕН МЛАДИНСКИ ХАКАТОН] ЗАПРИ ГО ОДЛИВОТ НА „МЛАДИ МОЗОЦИ“!

[НАЦИОНАЛЕН МЛАДИНСКИ ХАКАТОН] ЗАПРИ ГО ОДЛИВОТ НА „МЛАДИ МОЗОЦИ“!

Здружението LEAD, во соработка со фондацијата Конрад Аденауер и Вилфрид Мартенс Центарот за Европски студии објавува повик за учесници на …

Повеќе...

[ВКЛУЧИ СЕ ЗА ПРОМЕНА!] Повик за ментори

[ВКЛУЧИ СЕ ЗА ПРОМЕНА!] Повик за ментори

Во рамки на проектот „Вклучи се за промена!“ отвораме повик за ментори кои ќе нудат помош и поддршка на тимови …

Повеќе...

Brain Drain: Перспективи на младите луѓе

Brain Drain: Перспективи на младите луѓе

Кои се моменталнити политики за справување со „одливот на мозоци“ од регионот? Кои се препораките на младите луѓе од регионот …

Повеќе...

ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНТ ВО LEAD

ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНТ ВО LEAD

LEAD објавува повик за 3 месечна практикантска работа, почнувајќи од месец април 2018 година. Во потрага сме по млад човек кој: …

Повеќе...

LEAD Е ВО ПОТРАГА ПО МЛАД/А LEAD-ЕР/КА

LEAD Е ВО ПОТРАГА ПО МЛАД/А LEAD-ЕР/КА

LEAD има потреба од човек кој: Нема да чека да му дадеме да работи Ќе сака да учи и да …

Повеќе...

[OPEN CALL] BRAIN DRAIN REGIONAL HACKATHON AND CONFERENCE

[OPEN CALL] BRAIN DRAIN REGIONAL HACKATHON AND CONFERENCE

BRAIN DRAIN REGIONAL HACKATHON AND CONFERENCE Ohrid 11th – 13th May 2018 Skopje, 14th May 2018 OPEN CALL FOR APPLICATIONS To all those …

Повеќе...

Page 1 of 212»