Author Archive for: ‘Go Green’

Конкурс за ко-автор на публикација: „Зелени работни места и младите луѓе во Република Македонија“

Конкурс за ко-автор на публикација: „Зелени работни места и младите луѓе во Република Македонија“

Ко-авторот на публикацијата кој ќе го опфати делот за младите во РМ и треба да има искуство во младинскиот сектор …

Повеќе...

Приклучи се на „Гоу Грин – Биди Зелен“

Приклучи се на „Гоу Грин – Биди Зелен“

Сите млади од 15 до 29 години кои сакаат да научат повеќе и да придонесат за помалку отпад, намалено аерозагадување, …

Повеќе...

Младинска мобилна конференција „Bike & Learn”

Младинска мобилна конференција „Bike & Learn”

Еколошката младинска организација „Гоу грин“и Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“  Ве покануваат на младинската мобилна конференција …

Повеќе...

Повик за учесници за младинска размена во Норвешка

Повик за учесници за младинска размена во Норвешка

Здружението за одржлив развој и заштита на животната средина „Гоу Грин“ отвора повик за 7 учесници од Македонија за младинска …

Повеќе...

Форум за зелени работни места и еколошко образование

Форум за зелени работни места и еколошко образование

На 15 јуни 2017 во хотел Холидеј Ин во Скопје, компании од градежниот сектор ќе нудат пракса и вработување за …

Повеќе...

Повик за учесници на Е+ младинска размена “Mapping European Past & Present” , Лариса, Грција

Повик за учесници на Е+ младинска размена “Mapping European Past & Present” , Лариса, Грција

Еколошката младинска организација  Гоу Грин – Скопје објавува повик за  младинска размена на темата “Mapping European Past & Present” во …

Повеќе...

Повик за нови членови на Гоу грин за 2017 година

Повик за нови членови на Гоу грин за 2017 година

Почитувани млади, ЗГ Гоу Грин отвора повик за нови членови за тековната 2017та година. Членови на здружението можат да бидат …

Повеќе...

Гоу Грин отвора повик за нови членови за 2017 год.

Гоу Грин отвора повик за нови членови за 2017 год.

Почитувани, Здружението Гоу Грин на 17.01.2017 ќе одржи генерално собрание каде ќе се избираат новите членови на Управниот Одбор и …

Повеќе...

Младинска конференција „Циркуларна економија: Кон „Нула Отпад“ и младинско вработување“

Младинска конференција „Циркуларна економија: Кон „Нула Отпад“ и младинско вработување“

Француската амбасада во Скопје, Организацијата на Цивика Мобилитас, еколошката младинска организација Гоу Грин Скопје и Асоцијацијата Ајде Македонија, како дел …

Повеќе...

Меѓународна конференција „Климатски промени и зелена економија – како образовниот систем да се прилагоди?“

Меѓународна конференција „Климатски промени и зелена економија – како образовниот систем да се прилагоди?“

Еколошката невладина организација „Гоу Грин – Скопје“, Фондацијата „Конрад Аденауер – Скопје и „Вилфред Мартенс Центарот за Европски студии“ – …

Повеќе...

Page 1 of 212»