Author Archive for: ‘CID’

Семинар “Младинска Алтернарација: Борба против радикализација на младите во онлајн простори“

Семинар “Младинска Алтернарација: Борба против радикализација на младите во онлајн простори“

Центар за интеркултурен дијалог има отворено повик за семинар на тема “Борба против радикализација на младите во онлајн простори“. Повикот …

Повеќе...

Мобилност на младински работници во Естонија

Мобилност на младински работници во Естонија

Проектни датуми: 01.02.2019 – 30.11.2019 (10 месеци)  Место: Талин, Естонија  Рок за аплицирање: ИТНО! ЗА ПРОЕКТОТ: Главна цел на овој …

Повеќе...

Повик за учесници на 7ма Школа против говор на омраза

Повик за учесници на 7ма Школа против говор на омраза

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД), со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува Повик за учесници на 7-мата …

Повеќе...

CALL FOR FINANCIAL ASSISTANT

CALL FOR FINANCIAL ASSISTANT

Do you want to experience working in an explosively energetic team with crazy working schedules and always cheerful atmosphere? Are …

Повеќе...

CALL FOR COMMUNICATIONS INETERN

CALL FOR COMMUNICATIONS INETERN

Center for Intercultural Dialogue is looking for a motivated, enthusiastic and dedicated student/young person to join our team as a Communications …

Повеќе...

Повик за учесници на обука за младински работници “The Future of Youth Work”

Повик за учесници на обука за младински работници “The Future of Youth Work”

Центар за интеркултурен дијалог објавува повик за учесници на обука за младински работници “The Future of Youth Work” којашто ќе се …

Повеќе...

Обука за обучувачи на тема инклузија и прифаќање на различностите во нашите општества

Обука за обучувачи на тема инклузија и прифаќање на различностите во нашите општества

Центар за интеркултурен дијалог објавува повик за учесници на обука за обучувачи на тема инклузија и прифаќање на различностите во …

Повеќе...

Обука за обучувачи “Образование за глобална одговорност”

Обука за обучувачи “Образование за глобална одговорност”

Од 22-ри до 29-ми ноември во Брестник (во близина на Пловдив), Бугарија ќе се одржи обука за обучувачи на тема …

Повеќе...

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Центар за Интеркултурен Дијалог (ЦИД) со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува повик за учесници за 6-та Школа …

Повеќе...

Повик за тренери за работилници на ЦИД Академија

Повик за тренери за работилници на ЦИД Академија

Центарот за интеркултурен дијалог ЦИД бара тренери да фасилитираат еднодневни работилници кои ќе се одржат од 19ти Август до 9ти …

Повеќе...

Page 1 of 41234»