Author Archive for: ‘mladi.mk’

Повик за учеснички на првата Школа за феминистичко пишување и критика: Фем 101

Повик за учеснички на првата Школа за феминистичко пишување и критика: Фем 101

Се залагаш за родова еднаквост, но не си запознаена со историјата на женското движење? Феминистка си и сакаш да научиш …

Повеќе...

OPEN CALL FOR Young Journalists’ Network

OPEN CALL FOR Young Journalists’ Network

Young Journalists’ Network Democracy Lab’s  “Young Journalists’ Network“ supported by the Media Mentorship Program of the US Embassy in Skopje, will build …

Повеќе...

ОТВОРЕН ПОВИК: Школа за анти-авторитарни студии

ОТВОРЕН ПОВИК: Школа за анти-авторитарни студии

Школата за анти-авторитарни студии Стив Наумов претставува образовна програма за млади лица кои ќе имаат шанса на осум сесиии да …

Повеќе...

MladiHub Grand Opening

MladiHub Grand Opening

Здраво млади👋🏻, Mоментот кој со нетрпение го очекувавме! На 8ми октомври (вторник), во Канцеларијата на Претседателот на Република Северна Македонија, …

Повеќе...

Јавен повик за кандидати за членови на Управниот одбор на Здружението Млади Европски Федералисти – Македонија (ЏЕФ Македонија)

Јавен повик за кандидати за членови на Управниот одбор на Здружението Млади Европски Федералисти – Македонија (ЏЕФ Македонија)

Врз основа на член 34 од Статутот на Здружението Млади Европски Федералисти – Македонија и член 11 од Правилникот за …

Повеќе...

Јавен повик за кандидати за претседател/ка на Здружението Млади Европски Федералисти – Македонија (ЏЕФ Македонија)

Јавен повик за кандидати за претседател/ка на Здружението Млади Европски Федералисти – Македонија (ЏЕФ Македонија)

Врз основа на член 34 од Статутот на Здружението Млади Европски Федералисти Македонија и член 11 од Правилникот за мандатни …

Повеќе...

UK – Albania Tech Hub launches call for applications 2019-2020

UK – Albania Tech Hub launches call for applications 2019-2020

Third round of programme invites Albanian and Western Balkans tech start-ups to apply before 18 October 2019. Guidance and application …

Повеќе...

United World Colleges UWC Online Application: 2020

United World Colleges UWC Online Application: 2020

Welcome to the UWC Online Application process – Entry 2020 Thank you for your interest in making an application to UWC. …

Повеќе...

OPEN CALL FOR PARTICIPATION FOR THE YOUTH LIBERAL ACADEMY

OPEN CALL FOR PARTICIPATION FOR THE YOUTH LIBERAL ACADEMY

Dear candidates,  We are pleased to invite you to be part of the Youth Liberal Academy organized by the Liberal …

Повеќе...

RYCO Launches Its Third Open Call for Project Proposals

RYCO Launches Its Third Open Call for Project Proposals

WESTERN BALKANS – The General Objective of the third RYCO Open Call for Proposals is to support the process of reconciliation …

Повеќе...

Page 1 of 5512345»102030...Last »