Monthly Archive for: ‘3 months ago’

[Повик за учесници] Младински лидерски иницијативи 4

[Повик за учесници] Младински лидерски иницијативи 4

Со околу 60 млади лидери позади нас кои го поминале овој проект и број на успешни иницијативи, и оваа година …

Повеќе...

Training Course “ToTO – Empowering Trainers and Organisers”

Training Course “ToTO – Empowering Trainers and Organisers”

Project dates: 5th – 14th of December 2019 Project place: Brussels, Belgium Deadline for applying: 1st of September 2019 ABOUT THE …

Повеќе...

Seminar “Fa-silly-tators! Exploring humor in non-formal Education and youth projects”

Seminar “Fa-silly-tators! Exploring humor in non-formal Education and youth projects”

Project dates: 24th – 30th of November 2019 Project place: Vienna, Austria Deadline for applying: 10th of September 2019 ABOUT …

Повеќе...

Youth Exchange “The Cake Garden”

Youth Exchange “The Cake Garden”

Project place: Veliki Gaj, Serbia Project dates: 24th – 26th of June 2019 – the APV (only for the group …

Повеќе...

[Повик за средношколци] Програма за кариерно насочување „Кариерен пат: Направи го првиот чекор“

[Повик за средношколци] Програма за кариерно насочување „Кариерен пат: Направи го првиот чекор“

Се уште имате дилеми околу вашата кариера? Младите можат ви нуди можност да ги разрешите овие дилеми и да го …

Повеќе...

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА КВИР КАМП 2019

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА КВИР КАМП 2019

Оваа година, со финансиска поддршка од Фондацијата Хајнрих Бол, ЛГБТИ Центарот за поддршка  во соработка со Младински образовен форум (МОФ) …

Повеќе...

Seminar – “Mirror mirror on the wall: Breaking Gender stereotypes in youth work“

Seminar – “Mirror mirror on the wall: Breaking Gender stereotypes in youth work“

Project dates: 7th – 14th of November 2019 Project place: Ligonchio, Italy Deadline for applying: 28th of July 2019 ABOUT …

Повеќе...

38-ма Летна школа за човекови права за млади

38-ма Летна школа за човекови права за млади

Хелсиншкиот комитет за човекови права, со поддршката на Германската амбасада во Скопје, оваа година ја организира летната школа за човекови …

Повеќе...

Essay competition for young people: What fundamental economic and political change, if any, is needed for an effective response to climate change?

Essay competition for young people: What fundamental economic and political change, if any, is needed for an effective response to climate change?

THE ECONOMIST’s Open Future initiative was begun last year to make the case for political, economic and social freedoms at …

Повеќе...

ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ПОТРЕБИТЕ ОД ОПШТОКОРИСНА И ВОЛОНТЕРСКА РАБОТА ВО ЗАЕДНИЦАТА

ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА ПОТРЕБИТЕ ОД ОПШТОКОРИСНА И ВОЛОНТЕРСКА РАБОТА ВО ЗАЕДНИЦАТА

Почитувани студенти, Национален младински совет на Македонија – НМСМ / NYCM / KRNM и MASIT ICT Chamber of Commerce, спроведуваат …

Повеќе...

Page 1 of 3123»