Monthly Archive for: ‘14 hours ago’

Инфо сесии за повик за доделување на мали грантови во рамки на проектот WeB4YES

Инфо сесии за повик за доделување на мали грантови во рамки на проектот WeB4YES

Со цел да одговориме на сите ваши прашања во врска со отворениот повик за доделување на мали грантови во рамки …

Повеќе...

Green City Unconference ”A city that (re)invents itself”

Green City Unconference ”A city that (re)invents itself”

The Friedrich-Ebert-Stiftung Skopje Office in cooperation with City of Skopje, invite you to the first Green City Unconference ”A city …

Повеќе...

Наванти: Анкетен прашалник

Наванти: Анкетен прашалник

Ги повикуваме младите да дадат свој придонес во истражување со пополнување на анкетен прашалник. Целна група на истражувањето се младите …

Повеќе...

Глобален Протест за Иднината

Глобален Протест за Иднината

Повеќе од милион и пол млади излегоа на улиците на 2069 градови во 125 земји во светот на првиот Глобален …

Повеќе...

Анкетен прашалник за перцепции за децата без родители и без родителска грижа

Анкетен прашалник за перцепции за децата без родители и без родителска грижа

Овој прашалник се спроведува за потребите на активностите во рамки на “Carebridge“, имплементиран од Linking, Engagement, Advocacy and Development – …

Повеќе...

Учествувај во документарната серија „Перспектива”

Учествувај во документарната серија „Перспектива”

Продукциската куќа „Mebius Film“ од Сараево ги повикува студентите од Скопје на снимање на документарната серија „Перспектива”. Документарната серија „Перспектива” …

Повеќе...

Отворен повик за доделување на мали грантови во рамките на проектот на WeB4YES

Отворен повик за доделување на мали грантови во рамките на проектот на WeB4YES

Упатство за доставување на предлог проекти со цел дополнително да се зајакнат капацитетите на организациите на граѓанското општество од Западен …

Повеќе...

Зошто се вратив?

Зошто се вратив?

Постојано слушаме приказни за наши другари/ки, роднини, комшии, познаници кои си го спакувале животот тука во потрага по подобар некаде …

Повеќе...

Конкурс за избор на есеи – „Со европско знаење до европската престолнина“

Конкурс за избор на есеи – „Со европско знаење до европската престолнина“

Секретаријатот за европски прашања организира активности по повод одбележувањето на 9 мај- Денот на Европа. Во рамки на планот за …

Повеќе...

Крикник – Пикник

Крикник – Пикник

На 22ри мај 2019 година, среда, се организира четвртиот младински излет на Шамак Ливада – Трнодол со почеток од 16.00 …

Повеќе...

Page 1 of 212»