Monthly Archive for: ‘1 year ago’

Пријавете се: АМС заедно со Европската младинска фондација (EYF) организираат работилница за можностите за аплицирање проекти преку EYF

Пријавете се: АМС заедно со Европската младинска фондација (EYF) организираат работилница за можностите за аплицирање проекти преку EYF

По петте успешни изданија на годишниот семинар на Европската Младинска Фондација, кој се одржа во Европскиот младински центар во Стразбур, …

Повеќе...

КАРИЕРЕН ФОРУМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – SPEAK LOUD! Ослободи ја мислата!

КАРИЕРЕН ФОРУМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – SPEAK LOUD! Ослободи ја мислата!

Пронајдете го одговорот на дилемата, има работа / нема работа. Дали има надеж или сите ќе се иселуваме од Македонија. …

Повеќе...

Влијание на европските програми за младинска мобилност врз одливот/приливот на кадар во Република Македонија

Влијание на европските програми за младинска мобилност врз одливот/приливот на кадар во Република Македонија

Процесот на пристапување кон ЕУ отвора нови перспективи за младите да патуваат, учат, студираат, стажираат и работат во странство, пред …

Повеќе...

Жената во Македонија: Помеѓу Феминизмот и Патријархатот

Жената во Македонија: Помеѓу Феминизмот и Патријархатот

Активноста UPFRONT ја заокружуваме со конференција посветена на жената во Македонија со посебен фокус на женскиот активизам. На 30-ти јули, …

Повеќе...

REQUEST FOR APPLICATIONS (RFA) # CEP-RRG-06

REQUEST FOR APPLICATIONS (RFA) # CEP-RRG-06

REQUEST FOR APPLICATIONS (RFA) # CEP-RRG-06 Rapid Response Grants (RRG) USAID’s Civic Engagement Project in Macedonia invites civil society organizations(CSO) …

Повеќе...

И ти имаш право на подобар живот – Направи го првиот чекор!

И ти имаш право на подобар живот – Направи го првиот чекор!

Млади сте и имате потреба од надоградување на знаење, стекнување на нови  работни вештини, за полесно вработување или отворање мал …

Повеќе...

Повик за изразување интерес за учество во проектот “Balkan Girl Power”

Повик за изразување интерес за учество во проектот “Balkan Girl Power”

Balkan Girl Power Повик за изразување интерес Ве молиме аплицирајте до 20 август, 2018 Дали си заинтересирана да научиш како …

Повеќе...

Конференција за ментално здравје “Во здрав мозок – здрава младост”

Конференција за ментално здравје “Во здрав мозок – здрава младост”

Финален настан на активноста “Mental Health Matters” е тричасовна конференција за ментално здравје “Во здрав мозок – здрава младост”. Целта …

Повеќе...

Државен натпревар за есеи (ДНЕ) на тема: “Дваесет години Западен Балкан – предизвици и можности”

Државен натпревар за есеи (ДНЕ) на тема: “Дваесет години Западен Балкан – предизвици и можности”

Во рамките на проектот “REACT!”, Алфа Центар, Никшиќ, Црна Гора, како носител на проектот и Центарот за истражување и креирање …

Повеќе...

Младите: активни чинители во евроинтеграцијата на Македонија [Штип]

Младите: активни чинители во евроинтеграцијата на Македонија [Штип]

Во рамките на проектот Rural youth assisting Macedonia in EU integration, спроведуван од страна на CNVP – организација за поврзување …

Повеќе...

Page 1 of 212»