Monthly Archive for: ‘1 year ago’

Отворена дискусија на тема: „Општествена инклузивност на ранливите категории граѓани преку образование“

Отворена дискусија на тема: „Општествена инклузивност на ранливите категории граѓани преку образование“

Во насока на подигнување на свеста за значењето на образованието на ранливите категории на граѓани, кабинетот на Министерот без ресот, …

Повеќе...

Едукативна размена во Туса

Едукативна размена во Туса

Together Macedonia отвора повик за 6 учесници од Република Македонија за учество на едукативна размена во Туса, Сицилија. Темата на …

Повеќе...

Работилница за младинско претприемништво 2017 во Холандија

Работилница за младинско претприемништво 2017 во Холандија

Групација за консултирање Ултрехт Ве поканува да се приклучите на работилницата за младинско претприемништво која ќе се одржи во Амстердам, …

Повеќе...

Платена пракса во Сојузот на цивилизациите при Обединетите нации

Платена пракса во Сојузот на цивилизациите при Обединетите нации

Сојзуот на цивилизациите при Обединетите нации (СЦОН), иницијатива на Генералниот секретар на Обединетите нации, одговара на голем консенсуз низ нациите, …

Повеќе...

Мобилниот OneStop Кариерен Центар доаѓа во вашиот град

Мобилниот OneStop Кариерен Центар доаѓа во вашиот град

Фондацијата Голдилокс Стејт во следните 12 месеци ќе го имплементира проектот “Мобилен OneStop Кариерен Центар” во 26 општини во Република …

Повеќе...

Social Innovators Conference 2017 – Skopje

Social Innovators Conference 2017 – Skopje

По втор пат, во Скопје се организира “Social Innovators Conference”. Oрганизирано од Social Impact Lab и асоцијацијата Паблик, дискусиите ќе …

Повеќе...

Повик за учество во Младинска инспиративна група МК на НМСМ

Повик за учество во Младинска инспиративна група МК на НМСМ

Националниот младински совет на Македонија отвара повик за вклучување нови членови во работно тело за истражување и креирање на политики, …

Повеќе...

Повик за пет учесници на младинска размена во Охрид

Повик за пет учесници на младинска размена во Охрид

ЦМА КРИК објавува: Повик за пет учесници Што: Ерасмус+, Младинска размена Кога: 12-19 септември 2017 Каде: Охрид, Македонија Организација домаќин: …

Повеќе...

Интернационален форум за архитектура и инженерство SHARE Skopje 2017

Интернационален форум за архитектура и инженерство SHARE Skopje 2017

Во организација на “Pro Event Cultural Association“ и Асоцијацијата на архитекти на Македонија, ќе се одржи еднодневен мултинационален форум. Ќе присуствуваат Асоцијацијата …

Повеќе...

Повик за учесници на тренинг во Њу Касл, Обединето Кралство

Повик за учесници на тренинг во Њу Касл, Обединето Кралство

Кога:  20 – 28 октомври Повеќе за проектот: Проектот има за цел да го подобри квалитетот на ЕВС проектите преку …

Повеќе...

Page 1 of 212»