Monthly Archive for: ‘3 years ago’

Моето ЕВС искуство во Мерсин, Турција

Моето ЕВС искуство во Мерсин, Турција

Проект: Look At The World Through Third Eye Организација домаќин: Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği (Third Eye Education and …

Повеќе...

Европски Волонтерски Сервис ЕВС, што е тоа?

Европски Волонтерски Сервис ЕВС, што е тоа?

ЕВС е програма наменета за личен и социјален развој на млади на возраст од 18 до 30 години. Програмата вклучува …

Повеќе...

ПОВИК ЗА 2 ЕВС ВОЛОНТЕРИ НА КРАТОК РОК ВО МЕРСИН, ТУРЦИЈА

ПОВИК ЗА 2 ЕВС ВОЛОНТЕРИ НА КРАТОК РОК ВО МЕРСИН, ТУРЦИЈА

Цма Крик објавува повик за краток ЕВС од два месеци кој започнува на 20 мај 2016 година   Име на …

Повеќе...

Младинска програма-Општествени промени преку форум театар

Младинска програма-Општествени промени преку форум театар

Повик за учесници на работилници на тема „Општестевени промени преку Форум театар “ во период април – мај 2016   …

Повеќе...

МОДОМ СО МЛАДИТЕ ЕВРОПСКИ ЗЕЛЕНИ ПО БАЛКАНСКАТА РУТА

МОДОМ СО МЛАДИТЕ ЕВРОПСКИ ЗЕЛЕНИ ПО БАЛКАНСКАТА РУТА

Претставници на МОДОМ заедно со претставници на младите европски зелени започнаа кампања за заштита на правата на мигрантите со наслов …

Повеќе...

Fortress Europe: Човечките животи пред ѕидините на западната демократија

Fortress Europe: Човечките животи пред ѕидините на западната демократија

Во период кога Македонија се соочува со политичка криза, а Европа се соочува со најголемата бегалска криза по Втората Светска …

Повеќе...

Целодневен настан „Станица: Студентска 4.0“

Целодневен настан „Станица: Студентска 4.0“

Станица:Студентска е настан кој има за цел промовирање на активностите на студентите, студентските организации и студентските иницијативи, како и унапредување …

Повеќе...

[ЈАВНА ДЕБАТА] Психофизичко насилство во училиштата: реалност или табу?

[ЈАВНА ДЕБАТА] Психофизичко насилство во училиштата: реалност или табу?

Дали сметаш дека е кул кога некој некого “зеза”, “закача”, дофрла, малтретира, навредува? Си бил ли сведок на таква ситуација …

Повеќе...

Повик за учесници на работилници на тема „Женски права и слободи“ во период април – мај 2016

Повик за учесници на работилници на тема „Женски права и слободи“ во период април – мај 2016

Цма Крик објавува повик за учесници на работилници кои ќе се реализираат во Скопје во период април – мај 2016. …

Повеќе...

Завршна конференција на YIG MK: „Младински инспиративни дискусии“

Завршна конференција на YIG MK: „Младински инспиративни дискусии“

Младинската инспиративна група МК (МИГ МК) на НМСМ е составена од 9 члена, претставници на организациите членки на НМСМ и …

Повеќе...

Page 1 of 41234»