Ресурси

Вештини за млади

МЕНТОРСКА ПОМОШ ЗА МЛАДИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

МЕНТОРСКА ПОМОШ ЗА МЛАДИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА

UNDP и Агенцијата за вработување на Р. Македонија со поддршка на Националниот младински совет на Македонија  го имплементираат  проектот чија цел е да им …

Повеќе...

Повик за учесници на семинар S.T.E.P UP, 04 – 09.01.2018, Лешно, Полска.

Повик за учесници на семинар S.T.E.P UP, 04 – 09.01.2018, Лешно, Полска.

ЦМА КРИК објавува: Повик за 3 учесници. Што: Мобилност на младински работници – семинар. Кога: 04-09 Јануари 2018 Каде: Лешно, Полска Организација – домаќин: Fundacja Arena …

Повеќе...

ОНВПМ – Администратор / финансии пракса 2017 во САД

ОНВПМ – Администратор / финансии пракса 2017 во САД

ОНВПМ, регионалната канцеларија на агенцијата на Обединетите нации во Вашингтон  за Соединетите Американски Држави и Карибите е во потрага по …

Повеќе...

тест пост ресурс 001

тест пост ресурс 001

Lorem Ipsum е едноставен модел на текст кој се користел во печатарската индустрија. Lorem ipsum бил индустриски стандард кој се …

Повеќе...

Што е тоа Младинско учество?

Преглед на младинските политики во Македонија

Преглед на младинските политики во Македонија

Публикацијата „Преглед на младинските политики во Македонија“ има цел да ја претстави моменталната состојба на младинските политики во Македонија и …

Повеќе...

Младинско организирање во Македонија

Младинско организирање во Македонија

Декларативно споменувани како иднината на општеството, младите во Македонија сочинуваат речиси една четвртина од целото население, или поточно 480.828 жители …

Повеќе...

Се што сте сакале да знаете за Националните младински совети

Се што сте сакале да знаете за Националните младински совети

Оваа публикација има долга историја на раѓање. Започната од работната група за развој на младинската работа на Европскиот младински форум …

Повеќе...

Библиотека

Студенту, ти имаш право да знаеш!

Студенту, ти имаш право да знаеш!

Студенту, ти, како рамноправен член на академската заедница, имаш право да знаеш за твоите права и за твоите обврски, да …

Повеќе...

Прирачник за социјално претприемништво

Прирачник за социјално претприемништво

Овој прирачник е наменет за сите потенцијални социјални претприемачи што се заинтересирани да започнат социјален бизнис за вработување на лица …

Повеќе...