Настани

Радио МОФ слави седми роденден!

Радио МОФ слави седми роденден!

Сите настани се одржуваат на 22.02 (четврток). Програмата е следната: Отворена програма@Радио МОФ /// 10:00 – 13:00 Оние кои поминале …

Повеќе...

Едукација за социјално  претприемништво -Социјална инклузија преку претприемништво-

Едукација за социјално претприемништво -Социјална инклузија преку претприемништво-

Центар за интеркултурен дијалог, со задоволство ве поканува да бидете дел од конференцијата Едукација за социјалнo претприемништво – Социјална инклузија …

Повеќе...

Какво образование им е потребно на младите во Битола?

Какво образование им е потребно на младите во Битола?

Британскиот совет, во соработка со Националниот младински совет на Македонија спроведува програма за обука на млади „Активни граѓани“, која го …

Повеќе...

Повик за учесници на предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот”

Повик за учесници на предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот”

Предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот” ќе се одржи во ДСУ за рехабилитација на деца и младинци ,,Св. Наум …

Повеќе...

Те каниме на YO! Fest

Те каниме на YO! Fest

Каде те каниме? На YO! Fest 2018 во Стразбур! Фестивалот ќе се одржи на 1 и 2 јуни 2018 година …

Повеќе...

Повик за апликации за млади за учество на Конгрес на локални и регионални власти

Повик за апликации за млади за учество на Конгрес на локални и регионални власти

Во рамки на иницијативата „Подмладување на политиката“ , Конгресот на локални и регионални власти на Совет на Европа кани по …

Повеќе...

Преглед на состојбата на младите во Македонија низ индикатори за младинско учество

Преглед на состојбата на младите во Македонија низ индикатори за младинско учество

На 22 декември 2017 година (петок) во просториите на ЕУ Инфо центарот, со почеток во 11 часот ќе се одржи информативната трибина „Преглед на состојбата на младите во …

Повеќе...

Can we put our pink glasses for EU integration?

Can we put our pink glasses for EU integration?

На 17.12.2017 година во 13:00 часот на градскиот плоштад во Куманово организираме улична акција по повод дванаесет години од кандидатскиот …

Повеќе...

Загадување на животната средина, национален контекст и европски политики

Загадување на животната средина, национален контекст и европски политики

Тетово е еден од најзагадените градови во Европа. Што презеде локалната, а што централната власт за решавање на проблемите? Веќе …

Повеќе...

Образование

Стипендии за летен јазичен курс за германски јазик

Стипендии за летен јазичен курс за германски јазик

BAYHOST (Академски центар за Централна, Источна и Југоисточна Европа од Баварија) е институција за соработка на сите универзитети, универзитети за …

Повеќе...

Какво образование им е потребно на младите во Битола?

Какво образование им е потребно на младите во Битола?

Британскиот совет, во соработка со Националниот младински совет на Македонија спроведува програма за обука на млади „Активни граѓани“, која го …

Повеќе...

„Десет дена Мировна република“ –  Тренинг за соочување со минатото и изградба на мир

„Десет дена Мировна република“ – Тренинг за соочување со минатото и изградба на мир

Во периодот од 16. март до 26. март 2018 година, Мировна акција – Прилеп & Тетово, го организира деветтиот по …

Повеќе...

DevOps за ИТ професионалци

DevOps за ИТ професионалци

DevOps е една од најважните области која има влијание врз начинот на кој компанијата е структурирана и организирана околу процесите …

Повеќе...

Бесплатни обуки за напредни ИТ вештини за невработени лица

Бесплатни обуки за напредни ИТ вештини за невработени лица

Врз основа на ревидираниот Оперативен план за активнипрограми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 …

Повеќе...

Летна школа на енергетската заедница – Сплит, Хрватска

Летна школа на енергетската заедница – Сплит, Хрватска

Отворениот регионален фонд за Југоисточна Европа – Енергетска Ефикасност (ORF-EE), имплементиран од страна на Германското друштво за интернационална соработка (GIZ), …

Повеќе...

Тренинг за Тренери на тема: „Преку меѓусебното разбирање до надминување на предрасудите“

Тренинг за Тренери на тема: „Преку меѓусебното разбирање до надминување на предрасудите“

Повик за Тренинг за Tренери – Мултикултура Во рамките на соработката со NCBI (National Coalition Building Institute) – меѓународна организација …

Повеќе...

Отворен повик за аплицирање за програмата Bright Start

Отворен повик за аплицирање за програмата Bright Start

Bright Start  е целосно финансирана програма со која на идните лидери и професори на Македонија им се обезбедуваат вештини потребни …

Повеќе...

Волонтерство

Повик за учесници на младинска програма во ДУЦОР „Партенија Зографски“ – Скопје

Повик за учесници на младинска програма во ДУЦОР „Партенија Зографски“ – Скопје

Центар за младински активизам Цма Крик спроведува младинска програма за лица со попреченост и лица со типичен развој. Младинската програма …

Повеќе...

Повик за формирање на работна група на Национален младински совет на Македонија за придонес во процесот при креирање на закон за млади/ младинско учество

Повик за формирање на работна група на Национален младински совет на Македонија за придонес во процесот при креирање на закон за млади/ младинско учество

Согласно член 9 и член 10 од Статутот на Националниот младински совет на Македонија, Управниот одбор на Национален младински совет …

Повеќе...

Повик за практикант во Цма Крик

Повик за практикант во Цма Крик

Име: Центар за младински активизам Цма Крик Адреса: Караџица 6 Тел: +389 78 370 987 Email: infokrikcenter@gmail.com Веб: www.krik.org.mk fb …

Повеќе...

Повик за учесници на тренинг курс во Кипар

Повик за учесници на тренинг курс во Кипар

ЦМА Крик објавува повик за учесници на тренинг курс.   Што: Тренинг курс – “Journey to Your Happiness” – „Патување до …

Повеќе...

ЕВС можности во Романија, Хрватска и Турција

ЕВС можности во Романија, Хрватска и Турција

Отворен повик за 3 различни ЕВС можности 1. “Language ACTS -group EVS project” – Craiova, Romania Date: 1 February-1 August …

Повеќе...

Повик за волонтери во Shuler Helfen Leben, најголемата германска младинска фондација

Повик за волонтери во Shuler Helfen Leben, најголемата германска младинска фондација

Младите можат споделува можност за волонтирање која доаѓа од најголемата младинска фондација во Германија, Shuler Helfen Leben и е во …

Повеќе...

Повик за 3ца учесници на тренинг курс во Равена, Италија.

Повик за 3ца учесници на тренинг курс во Равена, Италија.

ЦМА Крик објавува повик за 3ца учесници на тренинг курс. Што: Тренинг Курс “Step EU Up”. Кога: 11ти – 18ти …

Повеќе...

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРСКИ НАГРАДИ 2017

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ВОЛОНТЕРСКИ НАГРАДИ 2017

Младински културен центар – Битола (Волонтерски центар на Македонија) по повод 5-ти декември Меѓународниот ден на волонтерите, од 2006 година …

Повеќе...

ЕВС во Истанбул

ЕВС во Истанбул

ЦЕД испраќа 2 волонтери на 6 месечен ЕВС во Истанбул , Турција Периодот е 15 декември 2017 – 15 мај …

Повеќе...

Работа

Дизајн на ентериер – работа од соништата за младите креативци

Дизајн на ентериер – работа од соништата за младите креативци

Дали поседувате извонредно чувство за комбинирање на различни нешта? Дали сте креативни, со уметнички афинитети и сакате вашата кариера да …

Повеќе...

Асистент за комуникација и односи со јавност

Асистент за комуникација и односи со јавност

Комуникацискиот асистент/ка ќе биде одговорен/а за водење на комуникациските канали на организацијата, вклучително:  Оддржување на комуникација со одреди  …

Повеќе...

Повик за анкетари за спроведување истражување за  „Студентски трошоци“

Повик за анкетари за спроведување истражување за „Студентски трошоци“

Младински образовен форум (МОФ) и Здружение на млади аналитичари и истражувачи (ЗМАИ) во периодот јануари – март 2018 спроведуваат истражување …

Повеќе...

Повик за хонорарен ангажман во Цма Крик на позиција асистент за финансии и администрација

Повик за хонорарен ангажман во Цма Крик на позиција асистент за финансии и администрација

  Име: Центар за младински активизам Цма Крик Адреса: Караџица 6 Тел: ++389 78 370 987 Email: infokrikcenter@gmail.com Веб: www.krik.org.mk fb …

Повеќе...

Отворен повик за Теренски Соработници

Отворен повик за Теренски Соработници

Здружение за унапредување на демократијата Демокраси Лаб со задоволство објавува отворен повик за апликации за девет теренски соработници за потребите …

Повеќе...

Отворена работна позиција – финансиски менаџер во Ист Вест Менаџмент Институт

Отворена работна позиција – финансиски менаџер во Ист Вест Менаџмент Институт

Ист Вест Менаџмент Институт има потреба од ангажирање на финансиски менаџер со полно работно време во рамки на Проектот за …

Повеќе...

Оглас за вработување во Бриколаж

Оглас за вработување во Бриколаж

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО Задолженија и одговорности Услужување на клиентите во склоп со зададените стандарди; Познавање на производите во својот …

Повеќе...

Платена пракса во БОИНГ

Платена пракса во БОИНГ

Боинг нуди платена пракса на неколку позиции во САД, Италија, Германија и други земји. Како практикант во Боинг, ќе стекнете …

Повеќе...

Платена пракса во Сојузот на цивилизациите при Обединетите нации

Платена пракса во Сојузот на цивилизациите при Обединетите нации

Сојзуот на цивилизациите при Обединетите нации (СЦОН), иницијатива на Генералниот секретар на Обединетите нации, одговара на голем консенсуз низ нациите, …

Повеќе...

Конкурси

DevOps за ИТ професионалци

DevOps за ИТ професионалци

DevOps е една од најважните области која има влијание врз начинот на кој компанијата е структурирана и организирана околу процесите …

Повеќе...

Повик за формирање на работна група на Национален младински совет на Македонија за придонес во процесот при креирање на закон за млади/ младинско учество

Повик за формирање на работна група на Национален младински совет на Македонија за придонес во процесот при креирање на закон за млади/ младинско учество

Согласно член 9 и член 10 од Статутот на Националниот младински совет на Македонија, Управниот одбор на Национален младински совет …

Повеќе...

Бесплатни обуки за напредни ИТ вештини за невработени лица

Бесплатни обуки за напредни ИТ вештини за невработени лица

Врз основа на ревидираниот Оперативен план за активнипрограми и мерки за вработување и услуги на пазарот на трудот за 2017 …

Повеќе...

[Повик за учесници] – Младински локални иницијативи

[Повик за учесници] – Младински локални иницијативи

Си размислувал/а да се запознаеш со претставници од твојата општина? Да ги осознаеш можностите кои општината ги нуди на младите? …

Повеќе...

Повик за практиканти во Проект за граѓанско учество на УСАИД

Повик за практиканти во Проект за граѓанско учество на УСАИД

Проектот за граѓанско учество на УСАИД е во потрага по двајца динамични, мотивирани млади луѓе со интерес во областите на …

Повеќе...

Повик за партнерски грантови

Повик за партнерски грантови

Проектот на УСАИД за граѓанско учество ги повикува граѓанските организации од Македонија да аплицираат на Повикот за партнерски грантови. Повикот …

Повеќе...

Тренинг за Тренери на тема: „Преку меѓусебното разбирање до надминување на предрасудите“

Тренинг за Тренери на тема: „Преку меѓусебното разбирање до надминување на предрасудите“

Повик за Тренинг за Tренери – Мултикултура Во рамките на соработката со NCBI (National Coalition Building Institute) – меѓународна организација …

Повеќе...

Повик за млади истражувачи во областите млади, образование, социјални и политички прашања

Повик за млади истражувачи во областите млади, образование, социјални и политички прашања

Младински образовен форум (МОФ) отвора повик за млади истражувачи во склоп на Проектот за образовни центри за советување и алумни …

Повеќе...

Те каниме на YO! Fest

Те каниме на YO! Fest

Каде те каниме? На YO! Fest 2018 во Стразбур! Фестивалот ќе се одржи на 1 и 2 јуни 2018 година …

Повеќе...

Локација:
Хотел Сити Палас, Охрид
Средба со граѓански организации на тема: Евалуација на Еразмус+ проектите

Средба со граѓански организации на тема: Евалуација на Еразмус+ проектите

По иницијатива на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, ИПА 2 механизмот ги поканува граѓанските организации на средбата на која …

Повеќе...

Стипендии за летен јазичен курс за германски јазик

Стипендии за летен јазичен курс за германски јазик

BAYHOST (Академски центар за Централна, Источна и Југоисточна Европа од Баварија) е институција за соработка на сите универзитети, универзитети за …

Повеќе...

Радио МОФ слави седми роденден!

Радио МОФ слави седми роденден!

Сите настани се одржуваат на 22.02 (четврток). Програмата е следната: Отворена програма@Радио МОФ /// 10:00 – 13:00 Оние кои поминале …

Повеќе...

Едукација за социјално  претприемништво -Социјална инклузија преку претприемништво-

Едукација за социјално претприемништво -Социјална инклузија преку претприемништво-

Центар за интеркултурен дијалог, со задоволство ве поканува да бидете дел од конференцијата Едукација за социјалнo претприемништво – Социјална инклузија …

Повеќе...

Какво образование им е потребно на младите во Битола?

Какво образование им е потребно на младите во Битола?

Британскиот совет, во соработка со Националниот младински совет на Македонија спроведува програма за обука на млади „Активни граѓани“, која го …

Повеќе...

„Десет дена Мировна република“ –  Тренинг за соочување со минатото и изградба на мир

„Десет дена Мировна република“ – Тренинг за соочување со минатото и изградба на мир

Во периодот од 16. март до 26. март 2018 година, Мировна акција – Прилеп & Тетово, го организира деветтиот по …

Повеќе...

DevOps за ИТ професионалци

DevOps за ИТ професионалци

DevOps е една од најважните области која има влијание врз начинот на кој компанијата е структурирана и организирана околу процесите …

Повеќе...

Повик за учесници на предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот”

Повик за учесници на предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот”

Предавање на тема ”Пролетно чистење на организмот” ќе се одржи во ДСУ за рехабилитација на деца и младинци ,,Св. Наум …

Повеќе...

Повик за учесници на младинска програма во ДУЦОР „Партенија Зографски“ – Скопје

Повик за учесници на младинска програма во ДУЦОР „Партенија Зографски“ – Скопје

Центар за младински активизам Цма Крик спроведува младинска програма за лица со попреченост и лица со типичен развој. Младинската програма …

Повеќе...

Повик за формирање на работна група на Национален младински совет на Македонија за придонес во процесот при креирање на закон за млади/ младинско учество

Повик за формирање на работна група на Национален младински совет на Македонија за придонес во процесот при креирање на закон за млади/ младинско учество

Согласно член 9 и член 10 од Статутот на Националниот младински совет на Македонија, Управниот одбор на Национален младински совет …

Повеќе...

Inline
Inline