Стипендија за млади во Канада

Стипендија за млади во Канада

Во 2016, 6 Degrees и Институот за Канадско државјанство (ICC) го лансираа 6 Degrees за стипендирање млади, создавајќи посебна можност за младите лидери од целиот свет да направат промена во сопствената заедница преку креирање и имплементација на проекти за инклузија и државјанство.

Целта на 6 Degrees Junior Fellowship е да идентификува, селектира, и да ги препознае младите поединци кои направија јасна посветеност на поттикнување на вклучувањето во нивните заедници преку вакви проекти. Стипендијата трае шест месеци, за тоа време  од учесниците се очекува да го реализираат тој проект. Покрај стипендијата секој учесник ќе добие грант од 2.000 Канадски долари, кои ќе бидат обезбедени за материјална поддршка на проектот. Тие исто така ќе бидат поканети да присуствуваат на 6 Degrees Citizen Space 2017 во Торонто, со трошоци покриени од страна 6 Degrees.

За време на нивниот престој во Торонто, соработниците ќе имаат корист од непроценливото менторство, мрежно поврзување и можности за развој на проекти.

Повеќе прочитајте на следниот линк:

https://www.youthop.com/fellowships/fully-funded-6-degrees-junior-fellowship?ref=browse_page

Share this:

Leave a Reply