Волонтерство

European Solidarity Corps – The call for proposals is open!

European Solidarity Corps – The call for proposals is open!

1.   Introduction and objectives This call for proposals is subject to the adoption without significant modifications by the legislative authority of …

Повеќе...

Мобилност на младински работиници во Естонија

Мобилност на младински работиници во Естонија

Проектни датуми: 01.10.2018 – 30.11.2018 (2 месеци) Ова позиција е пополнета. 01.02.2019 – 30.11.2019 (10 месеци) Рок за аплицирање: 30.09.2018 …

Повеќе...

Мобилност на младински работиници во Обединетото Кралство

Мобилност на младински работиници во Обединетото Кралство

Проектни датуми: 01.02.2019 – 30.11.2019 (10 месеци) Рок за аплицирање: 30.09.2018 Место: Кардиф, Велс, ОК ЗА ПРОЕКТОТ: Главна цел на …

Повеќе...

Повик за 3 учесници за Тренинг курс во Малта

Повик за 3 учесници за Тренинг курс во Малта

Што: Тренинг курс со наслов “Superheroes” Кога: 04 – 11.11.2018 Каде: Малта. Опис на проектот: На тренинг курсот ќе се истражуваат “Стрипови” како техника …

Повеќе...

Повик за 5 учесници на Младинска размена во Телшиаи, Литванија

Повик за 5 учесници на Младинска размена во Телшиаи, Литванија

Што: Младинска размена со наслов “Photo Taking” Кога: 08 – 14.10.2018 Каде: Telšiai, Lithuania. Опис на проектот: Бидејќи глувите луѓе не можат да …

Повеќе...

[Повик] ЕВС волонтер во Бугарија

[Повик] ЕВС волонтер во Бугарија

Сакаш да се изразуваш креативно? Да се запознаеш со локално население? Сакаш да правиш видеа и да водиш радио емисија? …

Повеќе...

ПОВИК ЗА ДОЛГОРОЧЕН ЕВС ПРОЕКТ ЗА 11 МЕСЕЦИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 25 СЕПТЕМВРИ 2018 – 25 АВГУСТ 2019 ВО ИТАЛИЈА

ПОВИК ЗА ДОЛГОРОЧЕН ЕВС ПРОЕКТ ЗА 11 МЕСЕЦИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 25 СЕПТЕМВРИ 2018 – 25 АВГУСТ 2019 ВО ИТАЛИЈА

Што: Европски Волонтерски Сервис – ЕВС (волонтерски проект) Stop Divisions! Reappropriation of European values through Volunteering Service Vol. 2 Кога: 25 септември 2018 …

Повеќе...

ПОВИК ЗА КРАТОК ЕВС ПРОЕКТ ЗА 2 МЕСЕЦИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 28 Август – 25 Октомври 2018

ПОВИК ЗА КРАТОК ЕВС ПРОЕКТ ЗА 2 МЕСЕЦИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 28 Август – 25 Октомври 2018

Што: Европски Волонтерски Сервис – ЕВС Кога: 28 август – 25 октомври 2018 Каде: Мерсин, Турција Организација – домаќин: Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve …

Повеќе...

Влијание на европските програми за младинска мобилност врз одливот/приливот на кадар во Република Македонија

Влијание на европските програми за младинска мобилност врз одливот/приливот на кадар во Република Македонија

Процесот на пристапување кон ЕУ отвора нови перспективи за младите да патуваат, учат, студираат, стажираат и работат во странство, пред …

Повеќе...

Академија за волонтери

Академија за волонтери

Мултикултура објавува отворен повик за учесници на Академија за волонтери која ќе започне на 12 јули 2018. Посветените млади во …

Повеќе...

Page 1 of 912345»...Last »