Author Archive for: ‘CID’

Обука за обучувачи на тема инклузија и прифаќање на различностите во нашите општества

Обука за обучувачи на тема инклузија и прифаќање на различностите во нашите општества

Центар за интеркултурен дијалог објавува повик за учесници на обука за обучувачи на тема инклузија и прифаќање на различностите во …

Повеќе...

Обука за обучувачи “Образование за глобална одговорност”

Обука за обучувачи “Образование за глобална одговорност”

Од 22-ри до 29-ми ноември во Брестник (во близина на Пловдив), Бугарија ќе се одржи обука за обучувачи на тема …

Повеќе...

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Центар за Интеркултурен Дијалог (ЦИД) со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува повик за учесници за 6-та Школа …

Повеќе...

Повик за тренери за работилници на ЦИД Академија

Повик за тренери за работилници на ЦИД Академија

Центарот за интеркултурен дијалог ЦИД бара тренери да фасилитираат еднодневни работилници кои ќе се одржат од 19ти Август до 9ти …

Повеќе...

Повик за студиска посета

Повик за студиска посета

Повик за студиска посета Датуми: 02-06 Јули 2017 Студиската посета ќе биде 4 дневна активност која ќе се соберат вкупно …

Повеќе...

ПОВИК ЗА ОБУЧУВАЧИ ЗА НОВА СЕРИЈА РАБОТИЛНИЦИ НА ЦИД АКАДЕМИЈА

ПОВИК ЗА ОБУЧУВАЧИ ЗА НОВА СЕРИЈА РАБОТИЛНИЦИ НА ЦИД АКАДЕМИЈА

Центар за интеркултурен дијалог ЦИД бара тренери да фасилитираат еднодневни работилници кои ќе се одржат од 29ти Јуни до 15ти …

Повеќе...

БЕСПЛАНТИ ОНЛАЈН КУРСЕВИ

БЕСПЛАНТИ ОНЛАЈН КУРСЕВИ

БЕСПЛАНТИ ОНЛАЈН КУРСЕВИ Од 15-ти jуни почнува првиот круг на бесплатни онлајн курсеви кои се дел од проектот “Shift => …

Повеќе...

Волонтирање во Полска

Волонтирање во Полска

Опис на проектот “Act to activate” е EVS проект кој ќе се одржи во Краков, Полска. Активностите на волонтерите ќе …

Повеќе...

Повик за учесници: Бесплатни онлајн курсеви

Повик за учесници: Бесплатни онлајн курсеви

Здружение Центар за интеркултурен дијалог во соработка со партнерите од Србија, Албанија, Финска, Хрватска, Шпанија, Литванија и Косово објавува јавен …

Повеќе...

Повик за обучувачи: работилници за ЦИД Академија

Повик за обучувачи: работилници за ЦИД Академија

Центар за Интеркултурен Дијалог бара тренери за фасилитирање на еднодневни обуки. Учесници на обуките се млади лидери од Куманово, Липково …

Повеќе...

Page 1 of 3123»