Настани

Регионална конференција на Студенти за слобода – Македонија

Регионална конференција на Студенти за слобода – Македонија

Во сабота, 21 октомври на Технички факултет во Битола ќе се одржи првата Регионална конференција на „Студенти за слобода“ во …

Повеќе...

Настан за најдобри практики и иновации „Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи“

Настан за најдобри практики и иновации „Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи“

Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД на 19 октомври ќе го организира вториот Настан за најдобри практики и иновации. Темата е Сајбер безбедност …

Повеќе...

#НЕЕВЕСТ – РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ

#НЕЕВЕСТ – РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ

Со растот на лажните вести и пропагандата, се јавува потребата од медиумска писменост кај младите кои секојдневно се изложени на …

Повеќе...

Промоција на алатка Локален избор

Промоција на алатка Локален избор

Институтот за истражување Импакт ве поканува на промоција на алатката Локален избор, која ќе се одржи во четврток, 12.10.2017, канцеларија Млади, …

Повеќе...

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Центар за Интеркултурен Дијалог (ЦИД) со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува повик за учесници за 6-та Школа …

Повеќе...

Born 2 Run: Македонија – Куманово

Born 2 Run: Македонија – Куманово

Born 2 Run: Македонија – Куманово е третиот од 3 последователни трки планирани да се одржат во североисточна Македонија. Оваа етапа …

Повеќе...

МОТИВАЦИСКИ ВИКЕНД 4

МОТИВАЦИСКИ ВИКЕНД 4

Она што во март 2014 започна како иницијатива на 6 волонтери на Младите можат, продолжи како концепт наречен Мотивациски викенд!Со …

Повеќе...

Tрибината „Младите бараат она што им следува – пристап до услуги за сексуално и репродуктивно здравје“

Tрибината „Младите бараат она што им следува – пристап до услуги за сексуално и репродуктивно здравје“

По повод 26 септември – Меѓународниот ден на контрацепција, Х.Е.Р.А. Млади ја организира трибината „Младите бараат она што им следува …

Повеќе...

Младинска мобилна конференција „Bike & Learn”

Младинска мобилна конференција „Bike & Learn”

Еколошката младинска организација „Гоу грин“и Центарот за истражување и информирање за животната средина „Еко-свест“  Ве покануваат на младинската мобилна конференција …

Повеќе...

Образование

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa за млади и претставници на младински организации на тема „Млади и младински политики “ Центарот …

Повеќе...

Strategic Support Grants (SSGs)

Strategic Support Grants (SSGs)

The USAID Civic Engagement Project in Macedonia (CEP) invites civil society organizations (CSOs) in Macedonia to apply for Strategic Support …

Повеќе...

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Центар за Интеркултурен Дијалог (ЦИД) со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува повик за учесници за 6-та Школа …

Повеќе...

Мелбурн меѓународна стипендија за додипломски студии во Австралија 2018

Мелбурн меѓународна стипендија за додипломски студии во Австралија 2018

Меѓународната стипендија за додипломски студии е започната од универзитетот во Мелбурн со цел препознавање на значајни успеси направени од меѓународни …

Повеќе...

Повик за нови членови на Медиа/Арт клубовите на МОФ

Повик за нови членови на Медиа/Арт клубовите на МОФ

Повик за нови членови на Медиа/Арт клубовите на МОФМладински образовен форум во рамки на програмата Младински активизам објавува повик за …

Повеќе...

Ватсон семестарски инкубатор за млади социјални претприемачи

Ватсон семестарски инкубатор за млади социјални претприемачи

Ватсон се стреми да биде олимписка подлога за тренинг на најнадежните социјални претприемачи од новата генерација. Апликациите се сега отворени …

Повеќе...

#НеЕВест: Повик за учество на работилници за медиумска писменост

#НеЕВест: Повик за учество на работилници за медиумска писменост

Националниот младински совет на Македонија и Радио МОФ распишуваат повик за учесници на дводневни работилници за медиумска писменост кои ќе …

Повеќе...

SEEU Merit Based Scholarships in Macedonia – 2017

SEEU Merit Based Scholarships in Macedonia – 2017

South East European University is delighted to offer SEEU Merit Based Scholarships programme for the academic session of 2017/18. These …

Повеќе...

Обука за продажни вештини и техники

Обука за продажни вештини и техники

Поради растечкиот притисок што го доживува секој продавач во денешната сложена економија, оваа предизвикувачка професија станува се поконкурентна. Но многу …

Повеќе...

Волонтерство

МОТИВАЦИСКИ ВИКЕНД 4

МОТИВАЦИСКИ ВИКЕНД 4

Она што во март 2014 започна како иницијатива на 6 волонтери на Младите можат, продолжи како концепт наречен Мотивациски викенд!Со …

Повеќе...

Онлајн анкета за испитување на ставовите на младите луѓе кон имигрантите

Онлајн анкета за испитување на ставовите на младите луѓе кон имигрантите

Група на граѓански организации собрани со цел да се осврнат на прашањето поврзано со стигматизација на имигрантите, особено кај младите, …

Повеќе...

ЦМА КРИК ОБЈАВУВА ПОВИК ЗА 5 УЧЕСНИЦИ НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА

ЦМА КРИК ОБЈАВУВА ПОВИК ЗА 5 УЧЕСНИЦИ НА МЛАДИНСКА РАЗМЕНА

Што: KA1 Младинска размена Кога: 12 до 19 септември, 2017 Организација домаќин: Центар за младински активизам ЦМА КРИК, е невладина, …

Повеќе...

Повик за волонтери во НМСМ

Повик за волонтери во НМСМ

Секретаријатот на Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) објавува повик за вклучување на волонтери во канцеларијата на НМСМ во Скопје.   …

Повеќе...

EVS “Be Active – Be Eco” 4th September-1st November 2017 in Latinovac, Croatia

EVS “Be Active – Be Eco” 4th September-1st November 2017 in Latinovac, Croatia

Center for Education and Development have 2 places for EVS project in Latinovac, Croatia from 4th September until 1st November …

Повеќе...

ЦМА КРИК ОБЈАВУВА ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА КРАТОК ЕВС ПРОЕКТ, ВО ТРАЕЊЕ ОД ДВА МЕСЕЦИ, ОД 1АВГУСТ ДО 28 СЕПТЕМВРИ 2017 ГОДИНА ВО МЕРСИН ТУРЦИЈА

ЦМА КРИК ОБЈАВУВА ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ НА КРАТОК ЕВС ПРОЕКТ, ВО ТРАЕЊЕ ОД ДВА МЕСЕЦИ, ОД 1АВГУСТ ДО 28 СЕПТЕМВРИ 2017 ГОДИНА ВО МЕРСИН ТУРЦИЈА

Носител на проектот: AkdenizÜçüncüGözEğitimveGençlikDerneği (Third Eye Education and Youth Association of Mediterranean -TEAM) Главна цел на проектот е промовирање на …

Повеќе...

Волонтирање во Полска

Волонтирање во Полска

Опис на проектот “Act to activate” е EVS проект кој ќе се одржи во Краков, Полска. Активностите на волонтерите ќе …

Повеќе...

Повик за учесници за работилници во ПОУ ”Иднина” – Скопје

Повик за учесници за работилници во ПОУ ”Иднина” – Скопје

Центар за младински активизам Цма Крик во партнерство со Сојуз на извидници на Македонија спроведуваат проектни активности од проектот See …

Повеќе...

Повик за учесници на работилници ,,Креативност до даска”, кои ќе се реализираат во Жена Парк – Скопје

Повик за учесници на работилници ,,Креативност до даска”, кои ќе се реализираат во Жена Парк – Скопје

Повик за учесници на работилници ,,Креативност до даска” Центар за младински активизам Цма Крик во партнерство со Сојуз на извидници …

Повеќе...

Работа

Оглас за вработување во Бриколаж

Оглас за вработување во Бриколаж

ОПИС НА РАБОТНО МЕСТО Задолженија и одговорности Услужување на клиентите во склоп со зададените стандарди; Познавање на производите во својот …

Повеќе...

Платена пракса во БОИНГ

Платена пракса во БОИНГ

Боинг нуди платена пракса на неколку позиции во САД, Италија, Германија и други земји. Како практикант во Боинг, ќе стекнете …

Повеќе...

Платена пракса во Сојузот на цивилизациите при Обединетите нации

Платена пракса во Сојузот на цивилизациите при Обединетите нации

Сојзуот на цивилизациите при Обединетите нации (СЦОН), иницијатива на Генералниот секретар на Обединетите нации, одговара на голем консенсуз низ нациите, …

Повеќе...

LEAD Е ВО ПОТРАГА ПО МЛАД/А LEAD-ЕР/КА

LEAD Е ВО ПОТРАГА ПО МЛАД/А LEAD-ЕР/КА

Бараме човек кој: Нема да чека да му дадеме да работи Ќе сака да учи и да се развива Нема …

Повеќе...

Повик до невработени млади лица за платена пракса

Повик до невработени млади лица за платена пракса

Министерството за вработување во рамки на проектот „Поддршка за вработување на млади“, финансиран од ЕУ,  отвара „Јавен Оглас за учество …

Повеќе...

Јавен повик за обучувачи: Solve it – Школа за социјално претприемништво!

Јавен повик за обучувачи: Solve it – Школа за социјално претприемништво!

Со цел спроведување на  проектот Solve it – Школа за социјално претприемништво и обуката за вмрежување на граѓанскиот сектор, локаната самоуправа (општини …

Повеќе...

Оглас за вработување од СМС консалтинг

Оглас за вработување од СМС консалтинг

За потребите на својот клиент, реномирана веледрогерија со повеќе од 20 години искуство на пазарот во Македонија и во регионот …

Повеќе...

Повик за вработување во Цма Крик

Повик за вработување во Цма Крик

Име: Центар за младински активизам Цма Крик Адреса: Караџица 6 Тел: ++389 78 370 987 Email: infokrikcenter@gmail.com Веб: www.krik.org.mk fb …

Повеќе...

Повик за учесници на кариерни советувања на млади [5ти – 23ти јуни, Скопје]

Повик за учесници на кариерни советувања на млади [5ти – 23ти јуни, Скопје]

Младински образовен форум [МОФ] во соработка со Институт за европска политика [ЕПИ] отвора повик за кариерни советувања на млади во …

Повеќе...

Конкурси

Повик за грантови – Регионална канцеларија за младинска соработкa

Повик за грантови – Регионална канцеларија за младинска соработкa

Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO) го отвора првиот повик за поддршка на младински организации и иницијативи на Западен Балкан. …

Повеќе...

Kонкурс за нова работна позиција: ПРОГРАМСКИ АСИСТЕНТ(КА)

Kонкурс за нова работна позиција: ПРОГРАМСКИ АСИСТЕНТ(КА)

Младински Сојуз – Крушево , канцеларија Скопје објавува конкурс за нова работна позиција ПРОГРАМСКИ АСИСТЕНТ(КА) Потребни квалификации: – Висока стручна …

Повеќе...

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa за млади и претставници на младински организации на тема „Млади и младински политики “ Центарот …

Повеќе...

ПОВИК За приклучување на организации кон Националниот младински совет на Македонија

ПОВИК За приклучување на организации кон Националниот младински совет на Македонија

Национален младински совет на Македонија објавува: ПОВИК За приклучување на организации кон Националниот младински совет на Македонија Националниот младински совет …

Повеќе...

Поттикнување на промена на стигматизирачки ставови: Награден конкурс за млади новинари

Поттикнување на промена на стигматизирачки ставови: Награден конкурс за млади новинари

Европа се соочува со зголемување на бројот на мигранти и бегалци, а ризикот од радикализација, кој најмногу може да влијае …

Повеќе...

Strategic Support Grants (SSGs)

Strategic Support Grants (SSGs)

The USAID Civic Engagement Project in Macedonia (CEP) invites civil society organizations (CSOs) in Macedonia to apply for Strategic Support …

Повеќе...

Бесплатни обуки за млади

Бесплатни обуки за млади

Имате можност да се вклучите во бесплатните обуки наменети за млади, невработени лица до 29 години, кои се спроведуваат преку …

Повеќе...

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Повик за учесници на 6-та Школа против говор на омраза “Медиумска писменост и критичко размислување”

Центар за Интеркултурен Дијалог (ЦИД) со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува повик за учесници за 6-та Школа …

Повеќе...

Што јас можам да направам за ублажување на климатските промени?

Што јас можам да направам за ублажување на климатските промени?

Испратете ја вашата фотографија и освојте награда! I место – Велосипед Сојузот на извидници на Македонија, Милиеуконтакт Македонија и Агенцијата …

Повеќе...

Повик за грантови – Регионална канцеларија за младинска соработкa

Повик за грантови – Регионална канцеларија за младинска соработкa

Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO) го отвора првиот повик за поддршка на младински организации и иницијативи на Западен Балкан. …

Повеќе...

Регионална конференција на Студенти за слобода – Македонија

Регионална конференција на Студенти за слобода – Македонија

Во сабота, 21 октомври на Технички факултет во Битола ќе се одржи првата Регионална конференција на „Студенти за слобода“ во …

Повеќе...

Kонкурс за нова работна позиција: ПРОГРАМСКИ АСИСТЕНТ(КА)

Kонкурс за нова работна позиција: ПРОГРАМСКИ АСИСТЕНТ(КА)

Младински Сојуз – Крушево , канцеларија Скопје објавува конкурс за нова работна позиција ПРОГРАМСКИ АСИСТЕНТ(КА) Потребни квалификации: – Висока стручна …

Повеќе...

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa на тема „Млади и младински политики “

Повик за учесници на обукa за млади и претставници на младински организации на тема „Млади и младински политики “ Центарот …

Повеќе...

Настан за најдобри практики и иновации „Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи“

Настан за најдобри практики и иновации „Сајбер безбедност на граѓански организации и мрежи“

Проектот за граѓанско учество (ПГУ) на УСАИД на 19 октомври ќе го организира вториот Настан за најдобри практики и иновации. Темата е Сајбер безбедност …

Повеќе...

#НЕЕВЕСТ – РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ

#НЕЕВЕСТ – РАБОТИЛНИЦИ ЗА МЕДИУМСКА ПИСМЕНОСТ

Со растот на лажните вести и пропагандата, се јавува потребата од медиумска писменост кај младите кои секојдневно се изложени на …

Повеќе...

ПОВИК За приклучување на организации кон Националниот младински совет на Македонија

ПОВИК За приклучување на организации кон Националниот младински совет на Македонија

Национален младински совет на Македонија објавува: ПОВИК За приклучување на организации кон Националниот младински совет на Македонија Националниот младински совет …

Повеќе...

Поттикнување на промена на стигматизирачки ставови: Награден конкурс за млади новинари

Поттикнување на промена на стигматизирачки ставови: Награден конкурс за млади новинари

Европа се соочува со зголемување на бројот на мигранти и бегалци, а ризикот од радикализација, кој најмногу може да влијае …

Повеќе...

Промоција на алатка Локален избор

Промоција на алатка Локален избор

Институтот за истражување Импакт ве поканува на промоција на алатката Локален избор, која ќе се одржи во четврток, 12.10.2017, канцеларија Млади, …

Повеќе...

Strategic Support Grants (SSGs)

Strategic Support Grants (SSGs)

The USAID Civic Engagement Project in Macedonia (CEP) invites civil society organizations (CSOs) in Macedonia to apply for Strategic Support …

Повеќе...

Page 1 of 4712345»102030...Last »
Inline